16 ani

Posted by

Nici nu stiu cand a mai trecut un an. A fost un an foarte greu, cu multe momente in care am crezut ca nu reusesc sa o mai scot la capat si sa gasesc o solutie pentru problemele care pareau sa nu mai inceteze sa apara. A trebuit sa renuntam la sediul din centrul orasului, a trebuit sa dam afara din angajati. Pe scurt a trebuit sa iau multe decizii greu de luat si pe care le-am tot amanat, in speranta de a gasi alte solutii de rezolvare a problemelor. Si fiecare amanare a unei decizii ne-a impovarat si mai mult.

Nu degeaba se spune ca un om puternic poate lua o decizie in maxim 8 secunde. Eu am amanat unele decizii si asta a costat bani si a generat pierderi semnificative. Dar asta ne-a dus intr-o noua directie, in care am putut face noi strategii, noi proceduri si cumva acum simt ca firma sta intr-o pozitie mult mai buna de echilibru, mai stabila si mai rezistenta la alte posibile interperii.

 

Situatia financiara

Acum e buna, sau stabila as putea spune, dar au fost momente in care am ajuns la vorba aia ca „mai vii si cu bani de acasa”. Daca e sa ma uit pe intregul an, chiar daca inca nu s-a incheiat, indicatorii financiari imi spun ca fata de anul trecut cifra de afaceri a scazut cu 30% dupa ce anul trecut reusisem sa o crestem cu 50%. Prin august previziunile erau si mai sumbre, ma asteptam la o scadere cu 50%, dar cumva am reusit sa ne mai redresam si sa ne revenim.

De asemenea am reusit sa mai facem si ceva investitii, nu foarte mari, dar am reusit sa facem cate ceva si in directia asta, ceea ce ne asigura o baza pentru anul viitor, cand am vrea sa facem ceva investitii majore.

 

Planuri pentru anul viitor

M-ati tot auzit pe facebook sau prin alte articole ca vorbesc despre infiintarea unei a doua companii, insa din pacate planurile nu par sa se concretizeze din motive care nu tin de mine. E vorba de o companie in alta tara si de reglementarile de acolo. S-ar putea sa ma cheme si maine la ambasada sau sa nu ma cheme deloc, asa ca momentan directia respectiva e in asteptare. Daca cumva reusesc sa infiintez noua companie, probabil o parte din timp mi-l voi dedica dezvoltarii ei, daca nu ne vom ocupa in dezvoltarea de noi proiecte in cadrul firmei Nanotel.

Din acest motiv, inca nu am definitivat strategia de dezvoltare pentru la anul. Sunt cateva directii pe care vreau sa le explorez, dar momentan e pus totul in asteptare pentru ca vreau sa se incheie acest an, ca parca prea a fost un an greu. Vreau sa inchei ce mai am de facut pe anul acesta, dupa care probabil de pe 23-24 decembrie sa-mi iau o mica vacanta pana dupa Revelion. Nu neaparat ca plec in vacanta, dar vreau sa las putin deoparte firma, sa las gandurile sa se linisteasca si sa-mi gasesc directia si energia pentru anul viitor.

6 comments

    1. Nu stiu daca o dau la maritat sau o trimit la munca ca sa ma intretina 😀

Comments are closed.