19 ani

Posted by

A mai trecut un an din existenta propriei companii, un an care mi s-a parut nu greu, ci foarte greu. Un an in care fiecare data de intai a lunii parea ca e un joc la loterie. Au fost luni pe care le-am inceput cu entuziasm, fara un motiv anume si luni care au inceput prost, desi aveam toate motivele sa fiu optimist.

Cred ca oboseala si stresul dupa primul an de pandemie isi spune cuvantul in multe directii si, chiar daca am avut parte de ceva realizari si obiective indeplinite, vad asa, o stare generala, care nu-mi inspira prea mult optimism.

Nici cifrele nu arata prea bine. Prin vara am avut o luna atat de grea incat cheltuielile depasisera veniturile din luna respectiva, dar cumva ne-am redresat si am reusit sa mergem mai departe, intotdeauna o facem.

Destul cu nota pesimista, sa ne concentram pe planurile de anul viitor

In luna decembrie deja e traditie sa ne concentram cat mai mult pe strategiile de dezvoltare pentru anul urmator si pe o analiza cat mai amanuntita a ceea ce a mers prost sau a ceea ce am facut prost de-a lungul anului. Desigur ca sunt multe lucruri de imbunatatit, unele poate chiar ramase de ani buni pe to-do list, dar neavand timp sa le facem.

Primul pas, inca de acum o luna, a fost sa imi creez un document Notes pe care il am mereu la indemana si in care am inceput sa trec tot felul de idei, strategii si lucruri de implementat in firma in 2022. Am impartit documentul in doua zone mari si le-am denumit „STABILITATE” si „CRESTERE”, pentru ca anul acesta am lucrat mai mult la partea de stabilitate a firmei si mai putin la partea de a dezvolta lucruri noi. Desigur au existat proiecte care au crescut anul acesta, dar pana si FabricaDeBani.ro e un proiect inceput in 2020 si nu anul acesta.

Legat de crestere, nu am in plan proiecte noi, ci vorbim de cresterea proiectelor existente, de alti indicatori pe care dorim sa ii crestem si care, cred eu, imi vor duce firma la un nou moment din evolutia ei.

Legat de stabilitate, se tot vorbeste de o criza, am vorbit si eu aici pe blog de cateva posibile scenarii. Si cum nu se stie niciodata, as vrea sa implementez cateva proceduri care sa o stabilizeze si mai mult. Unele sunt chiar inspirate de pe bursa, lucruri pe care in mod normal le fac doar companiile mari, dar care cred eu ca se pot aplica intr-o oarecare masura si la mine in companie.

La multi ani, Nanotel!

Cine altul e mai potrivit decat mine sa ii ureze „La multi ani!”? Ca desi a trecut de majorat, se pare ca inca e nevoie sa o tin si in facultate si cred eu ca firma va mai exista ani buni de acum incolo, in ciuda unora care nu mi-au dat niciodata macar o sansa de a reusi.