20 de ani (de antreprenoriat si nu numai)

Posted by

Traditional, articolul acesta trebuia sa apara pe 5 decembrie, dar 5 decembrie m-a prins intr-un moment asa de prost cu firma, incat a fost poate printre singurele momente din viata mea in care am simtit ca imi vine sa renunt. Ma luptam de cateva saptamani cu o problema si parea munca de sisif, am cerut ajutorul la un moment dat si pana la urma mi-am canalizat energiile si am reusit sa trec si de acest mare hop cu brio. Sau, cel putin, asa sper.

Desi trebuia sa fie un moment aniversar in care sa sarbatoresc cei 20 de ani de activitate ai firmei Nanotel, data de 5 decembrie a venit cum nu se putea mai prost. Si totusi am trecut de asta si timp de vreo 2 saptamani am fost implicat 101% in firma (da, am scris corect) si timp de 15-16 ore pe zi m-am ocupat doar de problemele firmei. De fapt niste probleme cu site-urile care au implicat enorm de multa munca, dar si cu satisfactia rezultatelor obtinute in final.

Ideea e ca la final, dupa multe ore de munca, dupa oboseala nesfarsita, somn agitat noaptea si multe altele, m-am trezit incarcat cu o energie pe care parca nu am avut-o niciodata. Va spun ca mi se pare de-a dreptul incredibil aceasta transformare a mea la nivel personal. Nici nu stiu cum as putea sa o exprim in cuvinte ca sa fie cat mai bine inteleasa. E un entuziasm diferit de ceea ce am experimentat in trecut, si la fel, nu stiu daca, cuvantul entuziasm e cel care defineste cel mai bine starea.

Simt o energie incredibila de a duce lucrurile mai departe si va spun sincer ca par de neoprit. In timp ce mutam sute de mii de fisiere, le curatam, le devirusam, puneam firma la loc piesa cu piesa, in paralel, in capul meu, imi faceam strategiile pentru la anul, planurile de dezvoltare, ce am de facut in continuare, cum si unde vreau sa ajunga firma.

2022 a fost un an incredibil de greu

Da, a fost, si rezultatele financiare pe care le veti putea vedea public prin luna martie a anului viitor vor confirma din plin asta. Pentru mine, la nivel personal, nu doar firma a dus-o greu, ci au mai fost si alte lucruri care l-au facut un an trist, si sincer abia astept sa treaca. Nici nu stiu daca celelalte lucruri care m-au afectat in viata personala au dus la rezultatele slabe ale companiei sau pur si simplu e un efect al dezastrului de dupa pandemie (inflatie, crize de tot felul, razboaie si ce vedem prin jurul nostru).

2023 o sa fie un an greu, sunt constient de asta

Va spuneam mai devreme ca simt o energie incredibila care ma va ajuta sa duc lucrurile mai departe. Va spuneam ca in ultima vreme am avut parte de o transformare care imi da mult curaj si, comparand ceea ce simt cu ceea ce ar putea sa fie realitatea anului 2023 (una cu mult pesimism in piata), probabil ca am luat-o razna. Am trecut de la modul in care ma gandeam ca „vine inca un an greu, cum supravietuim?” la modul: „Asa, si?…. greu sau nu, desurca-te„.

Asa ca in continuare o sa va vorbesc despre planurile de extindere. Pe scurt asa, ca sa nu va plictisesc, dar e clar ca aveam nevoie de o noua infrastructura, e clar ca avem nevoie de instrumente mai bune pentru a ne face treaba si e clar ca avem nevoie sa ne extindem gama de produse si servicii oferite. Pe scurt, din 2023 incercam sa acoperim toate nevoile de online marketing ale clientilor, de la productie foto-video, servicii de infrastructura, SEO, marketing si tot ceea ce tine de imaginea online a unei companii. Stiu ce am de facut, stiu cum pot sa implementez, stiu de ce oameni si instrumente am nevoie, nu ramane decat sa trec la treaba. Aaaa, deja m-am apucat de treaba din prima secunda in care am terminat de rezolvat problemele despre care v-am vorbit mai sus.

Va spuneam in articolul de anul trecut ca am tot fost focusat pe stabilizarea firmei si nu pe extindere. E clar ca 2023 e unul dedicat extinderii, asa ca, daca tu crezi ca ti-ar placea sa fii cumva implicat in aceasta extindere, da-mi un semn si stam de vorba.

In concluzie

„Aniversarea” de 20 de ani. Fara petrecere, fara prea mult tam-tam, fara macar sa pot pune la timp un simplu articol pe blogul meu. Si totusi ar putea fi momentul de adevarata transformare a firmei, inca nu stiu, dar vom vedea.

One comment

  1. Eu te felicit. Ca a fost greu, stiu. Este mereu, mai ales intr-o piata economica inca nu atat de matura, incat sa iti permita sa lucrezi eficient, sa ai predictibilitate si sa ti se usureze cat mai mult contabilitatea. Dimpotriva. Dar ai dovedit in astia 20 de ani ca esti serios, ca VREI sa cresti afacerea, ca nu te lasi. Si nu e de colea.

    Felicitari pentru tot ce ai realizat si sa ai parte de un 2023 suprinzator de usor si de frumos 🙂

Comments are closed.