4 locatii superbe in Grecia care merita vazute din barca cu vele sau catamaran

Posted by

In ultimii ani, o destinatie cu adevarat deosebita a devenit foarte populara in randul romanilor si nu numai, aceasta fiind Grecia. O tara minunata, cu o istorie lunga si bogata, a carei plaje si ape cristaline au devenit faimoase in intreaga lume, Grecia devenind destinatia numarul 1 pentru romani.

Insa, pentru a vizita aceasta peninsula si nenumaratele ei insule in cel mai frumos si unic mod, o barca cu vele sau un catamaran poate fi solutia ideala. Pentru a putea manevra o astfel de ambarcatiune, doritorii vor trebui sa depuna un dosar pentru examenul de permis barca.

Libertatea de miscare pe care aceste mijloace de deplasare le ofera in cadrul unui sejur poate fi asociata cu modul ideal de a vizita Grecia, cu mii de insule de explorat, soare stralucitor pe cer si apa albastra a Marii Egee.

Pentru mai multe informatii privind permisul de barca, pasionatii pot citi mai multe detalii pe Skipper Academy.

Cele mai frumoase destinatii din Grecia ce merita vazute din barca cu vele sau catamaran

Santorini, din arhipelagul Insulele Ciclade

Una dintre cele mai iubite si apreciate destinatii din Grecia este Santorini. Arhitectura albastra si alba clasica ce poate fi vazuta din barca, alaturi de apusul uimitor, peisajul incredibil si apele limpezi pe care aceasta insula le ofera, fac Santorini o locatie ce merita vizitata cel putin o data la bordul unei barci cu vele.

Insula Creta

O insula faimoasa, aceasta locatie poate fi vizitata in toata perioada anului, acest lucru datorandu-se climatului cald. Plajele curate, apa limpede, nenumaratele atractii turistice, dar si bucataria locala gustoasa vor face orice navigator sa isi doreasca sa revina aici din nou cat mai repede.

Mykonos, din arhipelagul Ciclade

Mykonos este creditata ca fiind insula cu cele mai frumoase plaje din Grecia, dar si cu o atmosfera de noapte plina de viata, aceasta fiind o destinatie ce nu trebuie ratata de navigatori. Peisajele frumoase si relaxante sunt perfecte pentru a petrece ziua, iar odata cu venirea serii, petrecerea, mesele fine si distractia vor prelua conducerea.

Corfu

O destinatie populara in randul romanilor, Corfu este locatia perfecta atat pentru relaxare, dar si pentru distractie. Cu ape albastre, plaje incredibile si un oras desprins din povesti, Corfu va deveni imediat locul preferat al navigatorilor de pretutindeni.

De ce merita obtinerea unui permis de barca?

Prin urmarea unui curs de navigatie, oricine poate deveni capitanul propriului sau vas si isi poate incepe croaziera pe apele intinse. Cu ajutorul unui dosar pentru examenul de permis barca, autorizatia de a circula pe apele nationale sau internationale va fi eliberata numaidecat.

Calatoria in jurul lumii nu trebuie sa fie doar o poveste julverniana, ci poate deveni o realitate. Grecia este una dintre cele mai frumoase destinatii din lume, fiind o adevarata bijuterie in mijlocul Marii Mediterane, cu nenumaratele ei insule, plaje incredibile si ape albastre. De aceea, vizitarea acesteia cu o barca cu vele sau un catamaran este o experienta ce trebuie incercata cel putin odata in viata.