5 sfaturi pentru prima tura din sezon cu motorul

Posted by

Cum dupa o pauza destul de lunga iarna iti cam pierzi instinctele si obiceiurile formate e bine sa o iei mai usor la prima tura ca sa nu iti strici tot sezonul care abia incepe. Si da stiu ca in ultima vreme nu-mi mai ajunge nimeni la nas ca numai sfaturi dau. Sau cel putin asa o sa zica unii. Din punctul meu de vedere daca sunt utile cuiva si il ajuta deja nu mai conteaza ce o sa zica altii.

Deci dupa o iarna grea, e bine sa o iei usor. Bineinteles ca nu o sa faci asta dar cateva sfaturi sunt utile:

1. Ai grija la viteza, nu mai esti obisnuit cu ea, si o sa ii dai mai mult decat ar trebuii. Eu am atins 118 in oras in primele 5 minute de cand iesisem pe scari.

2. E bine sa alegi un drum cat mai pustiu si cu ceva curbe. In felul asta poti sa testezi si franele si aplecarile pe curbe si ce mai vrei tu fara sa pui in pericol pe altii si fara sa te trezesti cu arhicunoscutul taximetrist ca iti sare in „intampinare”

3. Verifica motorul si fi sigur ca inca mai funcioneaza perfect dupa o iarna in care poate nici nu l-ai pornit.

4. In trafic trebuie sa fi de 100 de ori mai prevezator pentru ca nu sunt nici ei obisnuiti cu reaparitia motociclistilor, nici tu nu mai ai instinctele din toamna.

5. Incearca sa descoperi fiecare greseala pe care o faci , sa o constinenizezi si sa incerci sa nu o mai faci. De exemplu eu m-am trezit de mai multe ori ca lasam semnalizarea pornita dupa o depasire. Asa am consientizat ca nu arunc nici ochii pe bord indeajuns de des, deci nici la viteza de deplasare nu mai sunt foarte atent.

2 comments

  1. Daa, clar, mare dreptate ai.
    Iar pentru cine nu a citit cu atentie, mai spun si eu:
    Ochii cat cepele

  2. Nu am nici o problema sa te cheme anunturi la mine pe blog dar pana trimiti copia de pe buletin prin care sa-mi demonstrezi ca e asa te „semnezi” fara link doar cu „numele”

Comments are closed.