7 retele de afiliere romanesti care merita atentie

Posted by

afiliere

M-am gandit ca nu strica sa fac o lista cu retelele de afiliere disponibile pe piata romaneasca. Stiu ca sunt multe firme de hosting care au sisteme de afiliere, stiu ca sunt multe magazine online mici, care au si ele de asemenea sisteme de afiliere implementate, dar am vrut sa ma rezum la cele mai cunoscute sisteme de afiliere din Romania si am ales 7 dintre acestea, cele care cred eu ca te pot ajuta sa ai cele mai mari venituri, daca le folosesti intr-un mod inteligent.

O parte din ele le-am folosit si eu, chiar cu rezultate bune, dar cu toate acestea am teoriile mele legate de afiliere si pot spune ca nu sunt un mare fan al sistemelor de afiliere, mai ales pe piata romaneasca.

Oarecum ca un sfat as spune ca, daca nu aveti un site cu foarte mult trafic, cel mai bine este sa va concentrati pe un singur sistem de afiliere. E frustrant sa stai sa astepti minimul de plata la 3-4 sisteme de afiliere, cand te gandesti ca daca ar fi fost unul singur, deja ai fi incasat banii.

1. Profitshare.ro

Cred ca este unul din cele mai cunoscute sisteme de afiliere romanesti. A pornit ca un sistem de afiliere pentru eMag.ro, iar de curand si-a extins reteaua de afiliati, avand in momentul acesta inca 4 advertiseri noi in sistem: Flanco, ElectroFun, PCFun, La Redoute.

Link: profitshare.ro

2. 2parale.ro

Cel mai mare sistem de afiliere din Romania. Nu mai gasesc acum numarul advertiserilor, s-ar putea sa fie acelasi cu numarul campaniilor, respectiv 272, oricum este un numar foarte mare. Eu am folosit doar bannerele catorva advertiseri din sistem, iar rezultatele au fost mai slabe decat cele de la profitshare, motiv pentru care l-am pus pe cea de-a doua pozitie.

link: 2parale.ro

3. Afiliere Altex

Un sistem care are inca imperfectiuni. Nu atat pe partea de utilizare, cat grafica widget-urilor generate, care cel putin mie nu mi-a placut. Asa ca dupa cateva saptamani de  experimentat sistemul, am decis si sa renunt la el cu prima ocazie in care am mai curatat blogul de reclame.

link: afiliere.altex.ro

4. Afiliere Elanko

Personal nu am folosit sistemul de afiliere al celor de la Elanko, dar am auzit lucruri bune despre el. Cred ca ar trebui promovat mai puternic, pentru ca nu am vazut nicaieri bannerele lor de afiliere, sau poate nu mi-am dat seama ca sunt de la sistemul lor de afiliere.

link: www.elanko.ro/blog/category/afiliere/

5. Afiliere Okazii.ro

Lansat astazi, merita atentie pentru ca cel putin okazii.ro a dovedit de-a lungul timpului ca stie sa isi faca bine treaba.  Promisiunile lor suna bine, 2000 de comercianti si peste 200.000 de produse.

link: afiliere.okazii.ro

6. PiataDigitala.ro

Poti alege dintr-o gama destul de diversificata de campanii. Vine si cu sistem de comisioane fixe, ceea ce ar putea face oferta mai tentanta in anumite cazuri. Nu am gasit date despre numarul de advertiseri din sistem si nici numele afisate pe prima pagina nu ma atrag de nicio culoare.

link: piatadigitala.ro

7.  Lady’s

Am ales sa va vorbesc si despre cei de la Lady’s, pentru ca au un sistem de afiliere putin mai altfel, bazat pe o perioada de recurenta nelimitata. Exista un sistem de afiliere de tip MLM pe 4 nivele. Este putin diferit de celelalte promovate mai sus, de aceea am dorit sa il pun pe lista, pentru a va arata ca exista si alte variante decat cele bazate pe cookies in sistemele de afiliere.

link: ladys.ro/castig.php

Stiu ca mai exista multe alte sisteme de afiliere; daca le-ati folosit si ati fost multumiti de rezultate, puneti url-ul in comentarii, eventual trageti-ma de maneca, daca vedeti ca nu apar, sa le caut prin spam si sa le aprob eu manual.

6 comments

  1. eMag sunt primii care au implementat afilierea si la ei am si un mic comision. Imi place ca si cei de la Okazii.ro s-au gandit sa introduca un astfel de sistem si nu in ultimul rand Altex. Pe celelalte nu le-am testat si as vrea cat mai repede sa fie pentru toata lumea Profitshare.ro

  2. Folosesc 2parale dar nu sunt prea multumit . De exemplu astazi am avut 700 de clickuri si 30 ron comision.

  3. @papi, pe ce nisa activezi? Majoritatea au un venit de ~20/ 100 unici. Cei care activeaza pe nisa IT au mai mult…

  4. Putina lume stie ca se fac bani frumosi si pe nise mai dedicate, de exemplu pentru barbati. E usor sa urci pe o nisa fara prea mare concurenta si comisioanele sunt net mai mari, 35% la x-tracash.com. Intradevar rata de conversie e undeva 1-100 dar si vanzarea minima e de $60.

  5. Utilizez de vreo 40 de zile platforma celor de la Okazii. Am inregistrat 2 conversii pentru un aparat GPS si o camera auto, acum vreau sa vad si cum se platesc comisioanele.

Comments are closed.