8 ore peste program pentru o cauza buna alaturi de Fundatia Comunitara Prahova

Posted by

Este vorba despre o initiativa care se desfasoara la nivel international, inceputa in anul 2004 in Olanda si care anul acesta se desfasoara in 10 orase din Olanda si 8 din Romania. Este vorba de o intalnire de lucru intre profesionistii din diferite domenii si ONG-uri, care necesita suport si consiliere profesionala pentru dezvoltarea activitatilor sale.

Pe scurt, m-am oferit voluntar si diseara pana tarziu in noapte voi fi la munca, in cadrul acestui program. Am ales sa ma inscriu in acest program, pentru ca abordarea este una foarte interesanta si mereu am considerat ca trebuie sa ne folosim in voluntariat abilitatile si cunostintele de care dispunem si nu sa facem voluntariat de dragul voluntariatului.

Chiar daca uneori ma implic in programe de voluntariat care nu au legatura cu specializarile mele, o fac doar pentru ca uneori imi place sa ies din zona mea de confort si sa am parte de experiente noi; dar pe de alta parte, consider ca actiunile noastre de voluntariat ar trebui sa se desfasoare exact pe zonele pe care suntem specialisti.

Daca doriti mai multe detalii despre program, va invit sa cititi pe site-ul dedicat acestei actiuni: ploiesti.8-i.ro. Am vazut pe lista de voluntari si cativa bloggeri cunoscuti din Ploiesti: John Cristea si Mihaela Istrate, semn ca blogosfera locala are o cultura foarte buna a voluntariatului si a implicarii in actiunile comunitatii locale.

8 hours overtime for a good cause

Astept cu nerabdare sa vad ce se va intampla acolo si probabil o sa va povestesc zilele urmatoare despre asta. Toate acestea se intampla cu sprijinul Fundatiei Comunitare Prahova.