Actioneaza acum!

Posted by

In antreprenoriat, atunci cand vine vorba de succes, se spune ca este compus din 99% munca si 1% noroc. Asta inseamna ca atunci cand alegi sa stai pe loc si sa nu actionezi, tot ce se poate intampla bun intra intr-un procent de 1% alocat norocului si nu sunt sigur ca in antreprenoriat componenta norocului are un procent atat de mare si probabil e mult sub 1%.

Cu alte cuvinte, daca stai si astepti sa se intample ceva, sunt sanse de peste 99% sa nu se intample nimic, si cu cat stai mai mult asteptand, nu faci decat sa te afunzi mai tare in propriile tale temeri si sa dai curs demonilor care abia asteapta sa te hraneasca cu idei nocive atat pentru afacerea ta, cat si pentru viata ta.

Toti avem momente mai putin bune in care energia si optimismul par sa se fi consumat si ca totul este o lupta contra morilor de vant. Iar creierul nostru va avea grija, cand intram intr-o astfel de stare, sa ne intoarca amintiri asemanatoare cu gandurile noastre, dorind parca sa ne ajute si sa ne confirme ca ceea ce credem noi este adevarat. Iar singura modalitate sa te lupti cu asta este sa actionezi, sa incepi sa faci ceva, sa iti canalizezi energia si sa mergi mai departe.

Unul din lucrurile pe care nu-mi place sa le fac, este sa dau telefoane, dar dupa ce am stat 2 zile asteptand sa se intample ceva, mi-am dat seama ca e timpul sa actionez; si dupa doar cateva telefoane, lucruri bune au inceput sa se intample. Mi-am dat seama ca atat timp cat stau si nu fac nimic, nimic bun nu are cum sa se intample. Sa lasi afacerea sau viata ta pe seama norocului este un act de adevarata nebunie.

O alta tendinta este de a amana lucrurile, de a vedea ce iti rezerva viitorul si a decide mai tarziu. Putini insa realizeaza ca multe din lucrurile pe care ti le rezerva viitorul sunt de fapt consecinte ale actiunilor tale din prezent, astfel incat, fara sa actionezi, nu va exista niciun viitor.

Actiunile tale sunt asemeni semintelor plantate pe un camp, o parte din ele or sa prinda radacini si o sa infloreasca, o parte nu. Dar daca nu cultivi niciun bob pe terenul vietii tale, atunci cu siguranta nicio floare nu va inflori si niciun copac nu va produce fructe pe acel teren. Iar daca amani ca sa le plantezi mai tarziu, cu siguranta ca si rezultatele actiunilor tale vor veni mai tarziu.

Din acest motiv, iti spun din nou: Actioneaza acum!