Advertoriale, oferta de nerefuzat

Posted by

In urma cu cateva zile, desi lucrez la ea de vreo luna, am lansat o oferta de nerefuzat pentru advertoriale, o oferta cu un pret atat de mic incat, daca esti agentie, chiar nu vad de ce ai sta pe ganduri ca sa cumperi un astfel de pachet pentru clientii tai. Oferta despre care discut, de fapt cele doua oferte, le poti gasi aici si aici.

De ce spun ca e o oferta de nerefuzat? Pentru ca in felul acesta poti cumpara advertoriale la pretul de 30 lei pe bloguri care in mod normal costa 670 lei, 350 lei, 230 lei, 180 lei si cred eu ca e loc de un profit frumos pentru agentiile care cumpara un astfel de pachet si pot castiga astfel de pe urma clientilor lor. Mai ales ca oferta o sa fie valabila pana pe 25 decembrie.

Cum am ajuns la astfel de pachete promotionale de nerefuzat?

In fiecare an cateva agentii ma intreaba daca pot sa le ofer un pachet anual cu suma fixa prin care ei sa poata posta articole pe blogurile mele fara o anumita limita. Sunt bloggeri destul de mari care vand in luna decembrie cam 10 astfel de pachete, cu diferenta ca au 1-3 bloguri doar. Din start am spus ca asa ceva nu este posibil, dar am incercat sa vad daca ar putea exista o solutie, varianta aceea nu mi-ar fi adus niciun fel de beneficiu in companie si cel mai probabil m-ar fi dus la faliment.

De ce am ales sa fac acum aceasta oferta?

Exista o traditie ca de Paste si de Craciun sa avem oferte cu reduceri substantiale la produsele si serviciile pe care le oferim, iar anul acesta am zis ca nu mai venim cu reduceri de 50% asa cum aveam obiceiul in fiecare an, ci mai bine incercam o altfel de abordare, daca e buna sau rea vom vedea pe parcursul anului viitor.

O doua premisa de la care am plecat e premisa unei crize financiare anul urmator, se arata niste semne, dar asta nu inseamna ca vine sau nu vine. In contextul acesta, pachetele din oferta de mai sus nu sunt vreun bonus gras pentru mine de Craciun (din pacate), ci sunt fonduri pentru a asigura o mai mare stabilitate a companiei pentru anul viitor.

Deja am inceput sa prelungim perioada de valabilitate a domeniilor pe care le detinem pentru perioade mai lungi de 1 an si speram ca vom putea plati in avans pe 10 ani toate domeniile pe care le detinem. Ne gandim si la serviciile de hosting sa facem acelasi lucru, dar cel mai probabil acolo vom alege varianta unui fond de rezerva decat plata in avans. Desigur, acestea sunt doar doua din lista mai lunga de masuri pe care vreau sa le iau in eventualitatea unei recesiuni.