In afaceri e bine sa scapi rapid de partenerii neseriosi

Posted by

Desi in teorie asta suna foarte usor, in practica, uneori, esti nevoit sa faci si compromisuri. Din pacate, de cele mai multe ori fac des astfel de compromisuri din dorinta de a ajuta pe acei oameni, gandindu-ma ca in timp vor invata de la mine si se vor schimba. Cu toate acestea ma gandesc ca sfatul de mai sus este unul din cele mai intelepte sfaturi pe care le poti primi in antreprenoriat, pentru ca de cele mai multe ori ajungi sa ii cari in spate atat pe ei, cat si afacerile lor.

Si ajungi la un moment dat cand decizi ca e momentul sa tai orice legatura cu un astfel de partener. De cate ori am facut asta, s-a dovedit a fi cea mai buna decizie, dar de fiecare data sunt din nou in punctul in care trebuie sa iau o asemenea decizie, trebuie sa recunosc ca e o decizie foarte grea. Nu va mai spun ca de fiecare data motivele pro si contra sunt diferite, iar compromisurile pe care le fac, le fac din diverse motive, mereu altele. Am facut compromisuri si de mila, si din dorinta de a ajuta, dar si pentru ca a existat mereu speranta ca cel pe care il ajut se va indrepta.

Pe de alta parte, un sut in fund e un pas inainte; si de cele mai multe ori probabil o astfel de ruptura ii ajuta mai mult decat faptul ca o vreme i-ai carat in spate. Nu e o decizie usoara, dar s-a dovedit a fi cea mai buna de fiecare data.

Ideal este ca astfel de situatii se incheie cu o strangere de mana, dar de cele mai multe ori e greu de gasit o solutie amiabila, mai ales cand nu exista comunicare.

Voi ce faceti in astfel de situatii? Chiar sunt curios cum fac altii si nu ma refer la comunicarea aceea dulceaga de genul „Uite, eu consider ca nu mai putem lucra impreuna„, ci efectiv cum si cand luati asemenea decizii si cum reactionati in acele situatii.