Ne protejam telefonul de zgarieturi sau merge si fara folie de protectie?

Posted by

Ma stiti ca-s fan Samsung Galaxy Note; si, cum a aparut de curand varianta cu numarul 8, ma gandesc sa fac trecerea de la 5 la 8 la un moment dat. Si daca tot iau un telefon scump, am zis ca nu strica sa ii iau si o folie de protectie. De fiecare data cand il schimb si imi vand vechiul telefon, desi nu are zgarieturi foarte mari, telefonul prezinta urme de utilizare care duc la un pret mai mic pe care il pot incasa pe el.

Asadar, desi nu-s cel mai mare fan al foliilor de protectie, m-am hotarat sa ma uit dupa niste folii de calitate care iti pot proteja telefonul; astfel, am cautat magazine care sa aiba deja pe stoc folie de protectie pentru Galaxy Note 8, ca eu cu siguranta nu-mi iau iPhone. De fapt ma bate gandul sa fac o aroganta si sa-mi iau un iPhone X, mai mult ca sa nu zic ca nu am incercat si asta, desi de cate ori am avut in teste produsele Apple (atat telefoane, cat si tablete), nu mi s-a parut deloc simpla utilizarea lor, asa cum o tot lauda fanii acestui brand. Imi aduc si acum aminte, cand voiam sa vad pe una dintre tablete (nu mai stiu acum ce model era) ce aplicatii ruleaza in background ca sa mai inchid din ele, tot ce trebuia sa fac era un gest simplu de a da in sus cu 4 degete pe ecran. Mie nu-mi trecuse prin cap nici macar sa pun 2 dar 4 degete, dar totul „e asa de natural” cand e vorba de acest produs care, mai nou, nu mai are nici acel singur buton pe care il avea.

Revenind la folii, pe site la SmartProtection.ro gasiti folii pentru majoritatea modelelor de pe piata, de la telefoane si tablete pana la laptopuri, ceasuri smart, sau chiar si folii de protectie pentru aparatura foto-video. Acum nu o sa imi pun folie pe tot ce are un ecran, doar va spun ca exista si alte optiuni care v-ar putea interesa.

De ce sa iti protejezi telefonul cu o folie de protectie?

1. Scapi de grija de a pune cheile in acelasi buzunar cu telefonul. Cred ca principala cauza a zgarieturilor o reprezinta cheile. Eu mi-am cam format un obicei sa pun telefonul intr-un buzunar si cheile in celalalt, dar chiar si asa, din diverse motive, uneori telefonul ajunge in buzunarul nepotrivit si ma intreb mereu daca a capatat sau nu zgarieturi.

2. Scapi telefonul pe jos si se poate zgaria. Desigur, o sa spuneti ca la o cazatura se poate si sparge. Eu am vazut multe telefoane cu ecranul spart sau crapat, dar personal in 15 ani de cand utilizez telefoane mobile, nu am spart niciunul niciodata. Dar e inevitabil sa nu-ti scape macar o data din mana sau cel mai des, in cazul meu, sa zboare de pe scaunul din fata, in masina, sau in alte diferite situatii. Asta a fost principala cauza de zgarieturi pe ecran sau pe la colturi in cazul meu si ma gandesc ca o folie de protectie ar fi putut proteja mai bine ecranul in asemenea cazuri.

3. E mai ieftin sa schimbi din cand in cand folia de protectie si telefonul sa arate in continuare ca nou, decat sa schimbi ecranul. De fapt, nu cred ca schimba nimeni ecranul, oricat de zgariat ar fi, daca acesta inca functioneaza. La un moment dat mi-a aparut o crapatura pe sub ecran (daca ii pot spune asa) si nu l-am dus in garantie decat dupa ce mi-am luat urmatorul model. In cazul meu, telefonul e ceva de care nu ma pot lipsi prea multe zile (ca sa nu spun ore).