Airsoft, o distractie pentru pasionatii de Counter-Strike si Delta Force

Posted by

Airsoftul este un sport pe care trebuie sa-l incerci macar o data in viata. Trebuie sa recunosc ca, desi am jucat si lasertag, si paintball, de mai multe ori, nu am avut niciodata ocazia sa incerc macar o partida de airsoft. Oricum, sa stiti ca, desi ar putea parea asemanatoare, cele 3 sporturi sunt total diferite.

Cel mai fain lucru la airsoft sunt armele, replici la scara 1:1 ale armelor de lupta, exista numeroase variante de pusti sau pistoale de airsoft, astfel incat sigur o sa ai de unde alege. Pe langa pusca, sau pistol, o sa ai nevoie de un echipament complet de airsoft, dintre care cel mai important lucru sunt ochelarii de protectie, speciali pentru acest sport.

Eu, unul, sunt tentat sa-mi iau o astfel de arma, doar pentru modul in care arata si datorita faptului ca e replica a armei originale. Exita magazine in toata tara, eu am descoperit un magazin de airsoft la Constanta. Aveam tot timpul impresia ca functioneaza cu o mica butelie de aer comprimat, dar am descoperit ca exista si variante care functioneaza cu acumulator.

Un alt lucru pe care nu-l stiam si care m-a desumflat total este faptul ca este interzisa afisarea si exploatarea armelor de airsoft in spatiile publice. Cu utilizarea lor sunt de acord, dar cred ca e fun sa te opreasca politia si sa ai un AK-47 aruncat pe bacheta din spate. Sunt si arme mult mai misto decat cea de mai sus, dar atat de bine ma pricep la denumirile lor, incat e singura pe care o stiu si o pot da ca exemplu.

Primele replici au aparut in Japonia, iar apoi ceva ani mai tarziu in Marea Britanie. De acolo s-au dezvoltat si au aparut in toata lumea. Cu toate acestea, exista tari unde airsoftul este interzis. De asemenea, tot in Japonia, viteza maxima admisa este de 100 m/s in comparatie cu majoritatea tarilor, unde viteza maxima este de 199 m/s.

Ma gandesc sa ma bag in curand la o partida de airsoft, asa ca va intreb pe voi, cititorii, daca ati jucat asa ceva si daca v-a placut? Banuiesc ca nu doare mai tare decat bilele de paintball, corect?

5 comments

  1. Nu chiar 200-400-500 de lei o arma… mai ca aveam de gand sa cumpar cand am aflat ca nu ai voie sa o afisezi in spatiile publice.

  2. Am vazut si eu prima data pe la inceputul verii, la un prieten niste poze cand a fost la airsoft. E genial sportul, dar ca sa te distrezi bine, trebuie echipa maricica.. 🙂

Comments are closed.