Alexandru Raicu – Anamnesis

Posted by

 Cand am primit invitatia pe e-mail, eram sigur ca au gresit persoana careia se adresa invitatia. Pentru ca singura mea legatura cu lumea modei, pana de curand, consta intr-un blog de fashion, de a carui tema m-am ocupat. Si mai stiu ca ma uit la Fashion TV de multe ori, seara tarziu, dar acolo motivele pentru care ma uit sunt cu totul altele decat hainele.

Era aproape sa refuz invitatia, cand am vazut ca „Cele 20 de tinute pentru femei sunt de inspiratie japoneza. Jumatate din colectie urmareste latura romantica si feminina a costumului de gheisa, iar cealalta jumatate urmeaza latura dura si agresiva a costumului de samurai.” si am zis, hopa… trebuie sa particip!

Cand am mai vazut si faptul ca Alexandru Raicu are doar 19 ani si este deja la cea de-a patra colectie… am cam ramas mut. Nu am apucat sa discut cu el, pentru ca erau destui care doreau sa il felicite pentru eveniment si nu am putut decat doar sa-l felicit si eu la randul meu. As fi vrut sa-l intreb cum e sa-ti traiesti visul la varsta de 19 ani, ca eu pe la varsta aia nici nu stiam bine ce vreau sa fac in viata si alesesem sa dau la facultatea de informatica doar pentru ca indrageam calculatoarele.

Revenind la colectie, o sa las criticii sa scrie despre ea, adica cei care se pricep la lumea asta a modei care mie de multe ori mi se pare ciudata si greu de inteles. Cu toate acestea, mi-au placut cateva costume; si nu e vorba de cele mai „dezbracate”. Cel cu „ochi de pisica” mi-a placut mult, desi nici nu observasem „ochii” initial. De asemenea, copilita din deschidere a fost superba, avea exact atitudinea necesara pentru un viitor model. Si bineinteles ca a capatat cele mai multe aplauze.

Despre colectie, Alexandru mai spune ca:

“Într-o lume aflată în permanentă schimbare şi agitaţie, Anamnesis vorbeşte despre puterea de a ne regăsi şi accepta aşa cum suntem. Am vrut să le arăt oamenilor că moda este mai mult decât un concept material; este un manifest care începe în adâncul sufletelor noastre şi are drept scop eliberarea celor mai frumoase, urâte, inocente, vinovate gânduri şi trăiri ale noastre.”

Si, la final, va invit sa vedeti o mica selectie de poze: