Ampera, masina electrica de la Opel

Posted by

Era si un monopost de F1 expus pe acolo, m-am uitat la el, am zis nice si am plecat mai departe, dar cand am vazut mare numele si semnul si mi-am dat seama ca masina aceasta trebuie studiata mai indeaproape, pozata si aratata intregii lumi. Pentru ca sunt un mare fan in viata al masinilor electrice nu puteam sa ratez asa ceva. Si arata super misto masinuta.

Prima intrebare a fost: Propotype or in production. Ca prototipuri am tot vazut de 3 ani de cand astept marea lansare, dar lansarile se amana una dupa alta de la an la an. Si mi-au spus ca deja se poate comanda si ca undeva spre finalul toamnei incep sa le si livreze. Masina costa intre 43.000 si 48.000 de mii de euro, are ca sistem unic de propulsie motorul electric, dar are si un generator de curent care sa incarce bateriile in caz de nevoie.

Astfel am inteles ca autonomia este de 500 de km dar nu stiu daca am inteles eu bine in engleza doar 80 de km merge pe baterii dupa care porneste generatorul. Deci masina e toata electrica dar avem un motor cu benzina care genereaza curent pentru ea. Nu tocmai satisfacut de raspunsul acesta, dar buna si asa, sa o vad pe strazi cat mai curand.

O alta intrebare a fost de ce nu are panouri solare pe capota in fata si sus pe masina. Intai mi-a explicat ca suntem in Germania si nu e asa mult soare. I-am explicat ca merg 60 de km cu masina la munca dupa care poate sta 8 ore in parcare si in timpul acesta isi poate incarca bateriile cat sa ajun inapoi acasa. A zis hmm, cam ai dreptate. Probabil ar trebuii sa dau ceva mailuri la Opel poate pentru 1000 de euro in plus au si aceasta extraoptiune ca e pacat. Mai ales ca arata asa misto geamul ala de sticla de la Peugeot.

Si la final pozele, ca sa vedeti ca masina arata chiar super misto.

P.S. Postul l-am scris cand am venit din Germania acum 3 saptamani dar a ramas prin draft ratacit din pacate.

2 comments

Comments are closed.