AndroMoney, aplicatia perfecta pentru monitorizarea bugetului

Posted by

andromoneyInca de la inceputul anului, cand am decis ca trebuie sa fiu mult mai atent la ce se intampla cu banii din propria companie, am cautat cel mai usor si cel mai la indemana mod pentru a tine evidenta banilor pe care ii incasez si ii cheltuiesc in cadrul companiei.

Avand in vedere ca nu ma despart aproape niciodata de telefonul meu tableta, Samsung Galaxy Note 2 (Note 3 in curand), era clar ca o aplicatie de mobil este ceea ce caut.

Astfel, dupa o serie de teste preliminare, m-am oprit la aplicatia AndroMoney care parea perfecta pentru ce aveam eu nevoie. Se puteau defini Categorii si un nivel de Subcategorii pentru Venituri, Cheltuieli si eventual Transferuri. De asemenea se puteau defini conturi bancare sau carti de debit/credit si la un moment dat contul definit pentru PayPal a inceput sa stie sa faca conversia din Euro in Lei.

Astfel, cu aceasta aplicatie stiu la orice ora din zi si din noapte cati bani am in cont, cati bani am cheltuit anul acesta, sau in fiecare luna. Pot face de asemenea filtrari ca sa vad cati bani m-au costat investitiile anul acesta, sau cati bani s-au dus catre platile colaboratorilor sau orice fel de alte filtre doresc. Sau combinate, contabilitate si taxe catre stat, de exemplu.

Aplicatia primeste destul de des update-uri si are parte de tot felul de imbunatatiri. In primele luni chiar eram speriat, ca daca vor continua sa tot aduca imbunatatiri la ea, ar putea deveni mai complexa si mai greoi de folosit, aducand optiuni suplimentare de care nu am nevoie, dar se pare ca m-am speriat degeaba. Modificarile sunt intotdeauna minore si au adus in plus valoare aplicatiei, fara meniuri suplimentare care sa calculeze tot felul de chestii complicate.

Faza si mai tare, ma uitam acum la filmul de prezentare al aplicatiei din Google Play si am vazut cateva optiuni in plus pe acolo, de care nici nu stiam ca exista, precum plati recurente si alte cateva setari la buget.

Cred ca singura nemultumire pe care as putea-o avea este legata de faptul ca nu pot sa o instalez de doua ori pe acelasi telefon. Una pentru finantele firmei si una pentru finantele personale. Dar cum bugetul personal este unul la comun cu sotia, am convins-o destul de repede de utilitatea acestei aplicatii si o foloseste si ea cu succes pe propriul telefon.

Mi-ar fi placut sa va ofer si niste print screen-uri cu aplicatia, dar din pacate unele lucruri care apar pe acolo sunt destul de confidentiale, asa ca decat 2 poze care sa nu spuna mai nimic, pentru ca restul contine sau ar putea contine informatii sensibile, am zis ca mai bine nu mai ofer nicio poza.

Voi folositi astfel de aplicatii pentru un control mai bun al resurselor finaciare? Si daca da, ce aplicatii?

6 comments

  1. expense manager e mult mai curat, foloseste tema halo si ai tot ce vrei, categorii, statistici, grafice, plus ca poti face backup/restore astfel incat sa nu pierzi nimic daca iti schimbi telefonul

  2. Am sa ma uit sa vad ce si cum, dar daca e prea complex nu-mi place. Si la AndroMoney pot tine back-up in drive sau dropbox din cate stiu. Eu le mai export in docs ca sa fac rapoarte si pe acolo desi le fac foarte simplu din aplicatie.

Comments are closed.