Antreprenoriatul, cel mai bun curs de dezvoltare personala

Posted by

Cand m-am aruncat in nebunia asta cu antreprenoriatul, nu stiam nimic nici despre antreprenoriat, nici despre ceea ce inseamna cu adevarat asta. Nu am avut vreun talent deosebit in a face afaceri, dar cumva, de mic, am avut inoculata in sange, as putea spune, dorinta aceasta de a avea si conduce propria companie, una mai ceva ca Microsoft sau Google, daca stam sa ne gandim ca eram micut si visam mult la vremea respectiva.

Aud des in jurul meu vorbindu-se despre dezvoltare personala, despre cursuri de dezvoltare personala si cumva, desi inteleg destul de bine ce inseamna conceptul, cand cineva imi vorbeste despre asta, am in cap ideea unuia care se uita in oglinda si isi repeta de multe ori „sunt puternic, sunt puternic” sau „sunt frumoasa, sunt frumoasa”. De multe ori spun ca nu e indeajuns, cand vrei sa te dezvolti personal, sa te uiti in oglinda si sa repeti niste „mantre” motivationale, ci, daca tot esti in fata oglinzii si iti spui „sunt frumoasa”, poate incepi sa observi ca nu iti place modul in care arati, sau poate hainele de pe tine si incepi sa schimbi ceva, ca de fapt atunci incepe dezvoltarea personala, cand incepi sa schimbi lucruri in comportamentul tau.

Din acest punct de vedere, al modului in care in antreprenoriat esti obligat sa inveti lucruri noi tot timpul, as putea spune, precum in titlu, ca antreprenoriatul este cel mai bun curs de dezvoltare personala. Trebuie sa inveti marketing si marketing online, trebuie sa inveti psihologie ca sa stii cum sa te comporti cu angajatii si cu partenerii de afaceri, trebuie sa inveti si putina contabilitate si management si cum sa vorbesti in public si sa vinzi si sa…. lista asta e interminabila, pentru ca trebuie sa inveti atat de multe lucruri, incat nici nu stii de care trebuie sa te apuci mai intai.

Desigur, sunt si antreprenori care detin o afacere care merge bine, care se situeaza deja la un nivel care ii asigura o oarecare stabilitate si nu simt nevoia sa creasca si mai mult si atunci raman oarecum in zona lor de confort, fara a se dezvolta personal foarte mult. Dar afacerile tinere, oamenii care acum fac primii pasi in drumul spre antreprenoriat, vor avea de invatat enorm de multe si, din acest punct de a privi lucrurile, cel mai bun curs de dezvoltare personala este o afacere. Te va duce in afara zonei de confort si te va pune sa faci lucruri pe care nici macar nu ti le poti imagina in momentul in care citesti acest articol, te vei enerva, vei plange, vei rade si vei merge mai departe, stiind ca ai crescut, ca ai invatat si ca te-ai dezvoltat.