Arthur C. Clarke – Sfarsitul copilariei

Posted by

Nu stiu daca mai are rost sa laud cartea, sau autorul, ca sunt deja binecunoscuti oricarui cititor de carte SF. Chiar si eu cred ca am mai citit in adolescenta unele din cartile acestui autor. Dar acum, avand o cu totul alta viziune a lucrurilor, mai ales ca o parte din povestile SF de acum 10-20 de ani au devenit intre timp realitate, sau aproape de realitate, pot sa spun ca cel putin prima parte a fost extraordinar de interesanta.

Am citit-o cu pasiune, bucurandu-ma de fiecare moment in care am putut savura povestea. V-am povestit despre cum am ajuns sa o citesc aici, dar nu am mai apucat sa fac si un review al cartii, care e de-a dreptul fascinanta, atat pentru ideile pe care le dezvolta, dar si pentru faptul ca este o carte care a fost publicata in 1953. Sa ai o asemenea viziune a lucrurilor in anii ’50, mi s-a parut extraordinar.

Recomand cartea oricarui pasionat de SF, desi sincer, daca nu ai citit-o pana acum, mi-e cam greu sa cred ca esti pasionat cu adevarat de SF. Dar se mai intampla, si eu am cateva titluri mari pe care nu le-am citit niciodata; de exemplu mi-e si rusine sa spun ca eu nu am citit niciodata nicio carte din seria Dune, desi stiu in mare despre ce e vorba in ele. Candva o sa le citesc cu siguranta. Asa ca sa nu te superi, draga cititorule, atunci cand spun ca nu esti pasionat de SF daca nu ai citit aceasta carte, uneori cu totii mai exageram.

Cartea o gasiti la Libris la pretul de 44.91 lei, eu am cumparat varianta electronica de pe alt site, dar din pacate, pana mi-au trimis ei link-ul de download peste 5 zile, eu deja terminasem de citit cartea. Si aici va provoc la o tema foarte interesanta: Am facut ceva ilegal daca am luat cartea de pe torrente, dupa ce in prealabil am comandat-o si platit-o cu cardul, online?