Articole de calitate pe Haotik.ro: 38%

Posted by

promovarea afacerii, promovare Zilele acestea am rasfoit titlurile articolelor puse pe blog, pana undeva la finalul anului 2011, ultimele 800 de articole. Am constatat cu surprindere ca o mare parte din ele sunt despre concursuri, lansari de produse, retrospective, topuri, review-uri la produse. Lucru care mi-a dat de gandit, pentru ca nu ma asteptam ca aceste articole sa fie intr-un procent atat de mare.

Din ultimele 800 de articole, am reusit sa selectez doar 220 care sa imi placa si sa cred ca merita promovate intr-un proiect mai amplu pe care am de gand sa-l desfasor. Nu inseamna ca restul articolelor nu sunt bune, dar nu cred ca mai intereseaza pe cineva Lansarea iPhone 4 sau deschiderea unui magazin de acum jumatate de an sau un an. Iar articolele cu concursuri si retrospective sunt si ele din abundenta. Conform datelor de mai sus, mi-a iesit un procent de 38% pe care il consider destul mic.

Va spuneam oricum la inceputul anului ca vreau sa fiu mai axat anul acesta pe calitate si mai putin pe articole despre anumite evenimente sau lansari. Asadar, anul acesta am refuzat deja participarea la mai multe evenimente, am taiat drastic si din comunicatele de presa pe care le primesc si cred ca in viitor urmeaza sa nu mai scriu decat despre ceea ce imi place sau articole platite.

O sa incerc sa cunosc si noul val de comentatori, care trebuie sa recunosc ca ma sperie putin, pentru ca eram obisnuit cu acei 30-50 de comentatori ai mei care comentau foarte des si despre care mai stiam cate ceva. O sa am nevoie de ceva timp sa cunosc si noii comentatori, dar asta e un semn bun al cresterii sanatoase a blogului.

7 comments

  1. Valul de comentarii/comentatori se datoreaza in mare parte campaniei AdWords. Ceea ce inseamna ca a fost o campanie reusita.
    Legat de cunoasterea cititorilor noi, ai timp. Probabil multi dintre ei se vor pierde in viitorul apropiat. Cred ca ar trebui s a astepti o perioada pana se cerne situatia.

  2. Si totusi, un procent de 38% nu e chiar rau … pentru ca la articole utile mai poti adauga review-urile la produse si poate ca se mai pot adauga si unele retrospective asa ca procentul ar putea fi mai mare de 50%

  3. „Evergreen-urile” care vor functiona mereu vor fi de genul „Cum sa faci bani din blog”, „De ce sa-mi fac blog” sau povesti amuzante din copilarie, prima iubire, etc. Eu o sa te urmaresc si pentru celelalte;)

  4. Imi doresc sa scriu cat mai mult despre lucruri frumoase si sa las lansari, evenimente si altele deoparte. Bineinteles ca pentru asta am un plan la care lucrez deja de cateva saptamani, daca imi reuseste o sa vedeti in continuare advertoriale dar mult mai rare si mult mai calitative.

Comments are closed.