Asiguratorii vor fi obligaţi să accepte plăţile în rate?

Posted by

Anul 2024 vine cu o serie de schimbări menite să îi ajute pe şoferi să circule legal pe şoselele naţionale. O modificare importantă este posibilitatea plății în rate a asigurării RCA, o măsură așteptată cu nerăbdare și benefică pentru mulți.

Având în vedere faptul că în ultimii ani preţurile s-au dublat sau chiar triplat în anumite cazuri, această opțiune vine ca o soluție pentru cei care se confruntă cu creșterea semnificativă a prețurilor și elimină presiunea plății integrale într-o singură tranșă. Alegerea unui broker profesionist nu este uşoară, de aceea este important să se selecteze o firmă cu vechime şi cu renume pentru ca şoferii să aibă siguranţa că vor avea parte de toate beneficiile atunci când vor avea nevoie.

Asigurări ieftine pot fi găsite în special în mediul online, unde este mult mai ușor să fie verificate anumite criterii și informații. Tot mai mulţi români au căutat în ultimii ani RCA ieftin online.

Amenzile au crescut considerabil în acest an, de aceea este important să fie verificată periodic valabilitatea politei RCA pentru a garanta o siguranță financiară optimă.

De unde şi cum poţi comanda o asigurare RCA în rate?

Cu popularitatea crescută a cumpărăturilor online, nu este de mirare faptul că şi serviciile și asigurările sunt acum mai accesibile și mai ușor de obținut. În special atunci când vine vorba de încheierea unui RCA ieftin de la ROMASIG, procesul este rapid, iar livrarea va fi realizată în doar câteva minute direct pe emailul personal.

1. Asigurări ieftine online

Achiziţionarea în sistem online a asigurării aduce mai multe avantaje decât dacă acest document ar fi cumpărat fizic. În primul rând, timpul de livrare și opțiunile de plată, fie integrală, fie în rate, pot fi selectate ușor în funcție de preferințe. Tot ce trebuie să facă o persoană interesată este să completeze datele personale și pe cele ale vehiculului, acesta fiind un proces simplu și rapid. Actul va fi transmis automat prin email, putând fi printat sau stocat în telefonul personal pentru a nu fi uitat sau pierdut.

2. De la un broker profesionist fizic

Asigurarea obligatorie RCA poate fi achiziționată și de la un broker fizic. Totuși, este necesar să fie efectuată o cercetare prealabilă, deoarece prețurile pot fi majorate pentru a acoperi diverse cheltuieli, cum ar fi salariile, chiriile, transportul, și multe altele. Modalitățile de plată și de livrare sunt similare, însă implică necesitatea unei deplasări fizice la sediul firmei pentru finalizarea procesului.

Introducerea plăților în rate reprezintă un progres notabil în industria asigurărilor, cu avantaje evidente pentru ambele părți. Această opțiune devine o soluție salvatoare pentru mulți proprietari de vehicule, fiindu-le mult mai uşor să îşi gestioneze bugetul. Având în vedere că unul din trei șoferi nu are asigurare, se așteaptă ca implementarea acestei măsuri să reducă numărul celor care conduc ilegal. Este importanta verificarea valabilității poliţei rca periodic pentru drumuri sigure și fără incidente.