Asumarea responsabilitati

Posted by

In urma cu cateva zile citeam pe un site de stiri IT ca s-a descoperit o vulnerabilitate in varianta de Skype pentru android. Imediat a doua zi am primit un e-mail prin care cei de la skype anuntau si ei de problema descoperita si descriiau problema descoperita si spuneau ca au incredere ca utilizatorii vor alege cu grija aplicatiile de pe Android Market pentru a nu le putea fi periclitate informatiile salvate in directorul skype de pe tableta sau telefon. Patru zile mai tarziu reveneau cu un nou e-mail prin care anuntau ca au rezolvat problema si ca noua versiune este mai sigura si mai secure.

Cam asta e pe scurt povestea de saptamana trecuta a unuei probleme de securitate in aplicatia Skype pentru android. Cam asa au decis cei de la Skype sa rezolve situatia, sa comunice cu clientii. Cum ar fi reactionat o firma Romaneasca? Noi nu avem nici o problema de securitate, e o problema a sistemului de operare android. Dupa rezolvarea problemei? Pentru ca suntem al naibi de destepti am facut noi ceva ca sa nu mai existe aceasta problema desi va reamintim era de la Android.

Nu vad aproape niciodata in Romania pe cineva sa isi asume responsabilitatea. Intodeauna e problema altcuiva. Nu cautam sa rezolvam, cautam mereu sa dam vina pe cineva. Se intampla si in parlament dar mai ales la omul de jos. E vina guvernantilor ca fura si nu merge tara bine. E vina sefului ca nu vede ca el se face ca munceste mai mult decat colegul dar nu are noroc si rezultate. E vina nevestii ca nu se ajung banii in casa. E vina cuiva numai a lui nu.

Cei de la Skype consider ca au dat o lectie importanta prin problema nu neaprat grava pe care au avut-o problema pe care o puteau rezolva fara sa comunice deloc, dar au ales sa comunice, sa atraga atentia clientilor si sa le spuna ca au incredere in ei.

Thank you for downloading and using the Skype for Android software. Unfortunately, it has come to our attention that if you were to install a malicious third-party application onto your Android device, it could access the locally stored Skype for Android files. These files include cached profile information and your instant message chat history.

Until the update is released, to protect your personal information, we advise that you as always take care when selecting which applications to download and install onto your device from the Android Marketplace.