Ati investi in afaceri imobiliare?

Posted by

Ma gandesc la modul cel mai serios sa investesc in urmatorii ani in afaceri imobiliare. Stiu ca nu e cea mai profitabila afacere pe care o poti face si nici cand vine vorba de siguranta nu poti sa ai cine stie ce garantii, dar pare o afacere destul de simpla si de care mi-ar placea sa ma ocup.

In urma cu un an, cand vroiam sa deschid un hub de antreprenoriat la Ploiesti, cineva m-a speriat spunandu-mi ca este o afacere strict imobiliara si, in urma acestei informatii, am decis sa las deoparte ideea pentru altcineva. Acum ma gandesc daca nu ar fi cazul sa incerc asa ceva doar pentru a capata ceva experienta pentru urmatoarele afaceri imobiliare pe care as vrea sa le desfasor.

Deocamdata m-am uitat cam ce exista pe piata, cam care sunt preturile pentru vanzari case si apartamente si, nu in ultimul rand, de serviciile oferite de ansamblurile rezidentiale de prin zona. Nici piata terenurilor nu suna rau, doar ca necesita un capital mai mare pentru investit, mai ales daca vrei sa ridici si o constructie pe terenul respectiv.

Pentru inceput, eu as investi in cateva apartamente pe care sa le inchiriez, dar pe termen lung nu vad imposibila nici construirea unor case, chiar daca la momentul acesta mi se pare mult mai complicat acest lucru.

In orice caz, va provoc la o discutie legata de afacerile imobiliare, cu argumente atat pro, cat si contra, pentru ca, zic eu, orice informatie in plus despre asa ceva nu strica si doar imi da posibilitatea sa evit eventualele greseli pe care le pot face in acest tip de afacere.

Si, nu in ultimul rand, la final va intreb daca voi ati fi dispusi sa investiti intr-o afacere imobiliara, pentru ca ma gandesc si la posibilitatea de a avea ceva parteneri in afacere, desi inca nu stiu toate chestiunile legale legate de asta, sau nu gasesc o solutie convenabila.

Casa-Baneasa-3-675x450

P.S. Pentru ca este un articol sponsorizat, daca sunteti interesati de ceva case in zona Baneasa, puteti sa va adresati celor de la cecasa.ro .

2 comments

  1. E pe lista de investii la mine.
    Am o mostenire pe la Berca, langa vulcanii noroiosi si ar merge o casa de vacanta/mini hostel/pensiune.
    Ma mai batea gandul sa cumpar un apartament in Slobozia si sa-l inchiriez. Din pacate, chiriile nu sunt prea ok din punct de vedere al proprietarului si in loc de recuperarea investitiei in 20 de ani (cat e in Bucuresti), te duce inspre 35 de ani.

  2. Are rost daca combini si chiria si cumpara-vinde , nici intr-un caz nu te indragosti de investitiile tale , cand ai pret bun , vinde-le indata 😉

Comments are closed.