Atunci cand seful se apuca de antreprenoriat

Posted by

Despre Tudor v-am mai vorbit de-a lungul timpului, atat aici, pe blog, cat si in materialele video de la Fabrica De Bani, in special cel in care va spuneam despre levier. Poate el este si motivul pentru care am mai stat 2 ani in 1and1, pentru ca am considerat ca am ce invata de la el, desi inca de la prima intalnire 1to1 i-am spus ca eu nu o sa mai stau mult in firma, pentru ca vreau sa ma dedic visului meu de a fi antreprenor si de a ma ocupa de propria firma.

Ei bine, ce nu v-am povestit probabil e ca am pastrat legatura cu el, din cand in cand ne mai auzim la telefon. Nu mai discutasem cu el de prin perioada pandemiei si a lock-down-ului cand inca lucra la 1and1 de acasa, pentru ca se lucra remote (la distanta) mai pe la toate corporatiile astea mari. Zilele trecute am vrut sa vad ce mai face, daca e bine si mi-a dat o veste care m-a bucurat foarte tare. Mi-a spus ca si-a dat demisia si si-a facut propria afacere.

Bineinteles ca am inceput cu glumele: ma bucur ca am fost o sursa de inspiratie pentru tine, nu stiam ca am avut o asemenea influenta asupra vietii tale si altele de genul, i-am si promis ca o sa scriu un articol pe blog despre asta.

De ce m-am bucurat atat de tare la auzul acestei vesti?

Aud des povestea asta cu „hai sa ne facem antreprenori”, dar la fel ca si alte lucruri care ma pasioneaza pe mine, treaba asta nu e pentru oricine. Eu obisnuiesc sa spun „e greu, dar e frumos„, dar au fost si cazuri de „antreprenori” carora cu greu m-am abtinut sa nu le spun ca nu e pentru ei treaba asta. Ca un exemplu, un client imi spunea ca nu stie sa-mi faca factura pentru niste servicii pe care eu le ofeream si a trebuit sa ii explic ca eu sunt cel care face factura si el trebuie doar sa o plateasca, in mintea lui credea ca el trebuie sa-mi faca factura ca sa poata sa ma plateasca.

Tudor este un tanar foarte capabil, destept si ambitios si care nu se arunca aiurea asa, intr-o treaba, ca i s-ar fi parut lui cool sa fie antreprenor. Sunt sigur ca a cantarit foarte bine decizia asta inainte si ca si-a facut foarte bine temele inainte de a face acest pas. Astfel incat sansele lui de reusita in business sunt mari, chiar mai mari decat ale mele as spune, pentru ca are anumite skill-uri care mie imi lipsesc. Asta e si motivul pentru care ma bucur asa de tare ca a facut pasul spre antreprenoriat, pentru ca e nevoie de oameni de valoare in antreprenoriat si nu doar de unii care cred ca isi fac o firma si vor ajunge milionari peste noapte.

Fun fact

Desi nu am o problema sa folosesc rom-engleza, pentru ca uneori suna mai bine in engleza ceea ce vreau sa zic, tind sa cred ca nu am exagerat niciodata cu termenii de genul acesta aici, pe blog, am si o politica editoriala (uneori), aceea de a pune cu italic cuvintele respective, pentru ca nu-s cuvinte din limba romana. A fost amuzant sa observ in cadrul acestui articol ca a fost plin de astfel de cuvinte si, credeti-ma, am mai scos din ele, semn ca totusi cei 8 ani petrecuti in corporatie isi spun cuvantul, chiar si in privinta acestui aspect.