Automatul de bilete din Japonia si butonul de „help”

Posted by

help_metro_japan Inca nu-mi dau seama daca faza e pe bune sau nu, dar in tara in care nimic nu trebuie sa te mai mire, orice e posibil. Asadar, se da una bucata automat de cumparat bilete. Observati ca in poza e vorba de alt automat decat cel din film si una bucata turist, care nu se descurca cu automatul respectiv. Rezultatul, apesi butonul de help si ai parte de un ajutor inedit.

Oricum sunt destul de greu de inteles aceste automate si modul lor de taxare. Spre norocul meu, eu m-am descurcat si fara astfel de ajutor atunci cand am cumparat biletele de metrou, dar am stat 10 minute cu ochii in harta, incercand sa inteleg ce inseamna toate nebuniile alea pe acolo.

Pe scurt, vei vedea ca, odata cu fiecare statie, imediat sub ea apare o cifra, 270 de exemplu si apoi, pe masura ce te departezi, cifra respectiva creste, 270, 270, 310, 340, 410, 410. Acela este de fapt pretul in yeni pentru distanta pe care vreti sa o parcurgeti. Primiti un mic cartonas magnetic, pe care il bagati la intrarea in statia de metrou, primeste o mica perforatie si il primiti inapoi. La statia unde vreti sa coborati, bagati din nou acelasi cartonas magnetic si treceti. Nu am idee ce se intampla daca ati cumparat doar pentru o statie si ati mers trei statii sau ce date se memoreaza pe acel mic card magnetic.

Oricum, daca nu va descurcati, apasati butonul de „Help” si cu siguranta cineva o sa va sara in ajutor.

5 comments

  1. Ce tare :)) Pai nici nu ai cum sa intelegi limba aia,fiind strain,asa ca apasam pe help si apare nenea ala:))….

    Apropo de aparate: Ar trebuii sa montam in mai multe orase un aparat gen „introdu o bancnota de 10 lei sa-ti testezi inteligenta” :)) cati ar musca momeala? :))

  2. „“introdu o bancnota de 10 lei sa-ti testezi inteligenta” :)) cati ar musca momeala? ”

    Din pacate ar fi multi amatori sa-si testeze intelighentia …

Comments are closed.