Avem nevoie de educatie financiara

Posted by

Ma uit in jurul meu si imi dau seama ca avem nevoie de educatie financiara, ca se vorbeste prea putin despre bani si niciodata nu se discuta aplicat pe problemele oamenilor, ci doar la nivel teoretic. Pe de alta parte, imi dau seama ca nici oamenii nu sunt atat de deschisi sa discute sau se invete despre ce inseamna managementul banilor.

Am vazut ieri la Vali un articol foarte interesant si din care se pot invata anumite lucruri, dar uitandu-ma la comentarii, am vazut din nou aceeasi mentalitate de „Las’, ca stim noi mai bine cum sta treaba!„. Astfel incat ma intreb daca oamenii sunt cu adevarat interesati sa invete despre astfel de lucruri. Se discuta mult despre faptul ca sunt regizate, ca nu sunt reale, ca oamenii aia chiar sunt idioti daca dau 1000 de euro pe luna pe „infrumusetare si botox”, dar se pierde esenta acestor mini-episoade, ideile principale, care v-ar putea ajuta sa va imbuntatatiti situatia financiara.

In cadrul Clubului de Networking, o data pe luna, tin un scurt moment de dezvoltare financiara, in care le vorbesc celorlalti antreprenori despre managemenul banilor, despre cum isi pot calcula bugetele, atat personale, cat si in cadrul firmei, sau despre alte lucruri care sunt legate de managementul banilor. In felul acesta reusesc sa am o perspectiva mult mai larga asupra diferitelor probleme cu care alti oameni se confrunta la nivel financiar si ma bucur ori de cate ori pot sa ii ajut si sa le explic perspectiva proprie la acest capitol. Ma gandesc ca in viitorul apropiat sa pregatesc ceva materiale mai complexe de educatie financiara, dar inca nu imi este clara forma pe care o vor lua acestea: carti, cursuri, workshop-uri. Am cateva idei, dar sunt doar la stadiu de idee, momentan.

Mie mi-a placut foarte tare emisiunea de mai jos si va recomand sa o vedeti si sa o analizati cu atentie. Cu siguranta, desi este un show de televiziune, aveti ce sa invatati din ea. Eu sper sa apara in curand si alte episoade, pentru ca mi-au placut foarte mult si chiar am invatat o chestie noua uitandu-ma la ele.

Intreaga miniserie disponibila pe net are 18 episoade, puteti sa o vedeti mai jos, dar sfatul meu e sa o luati in ordine inversa, de la coada listei spre capat, asta fiind ordinea normala a difuzarii lor.

Sper, de asemenea, sa apara si alte episoade, pentru ca este o emisiune interesanta si care cu siguranta va poate ajuta, daca simtiti ca aveti probleme cu banii sau nu aveti controlul lor.

4 comments

  1. Educație financiară… sau cum să ai grijă de banii tăi și a celor din jur, atenție la decizii care implică bani sau alte bunuri materiale. Te poți educa finaciar fără să participi la cursuri, evenimente sau mai știu eu ce. Eu am grijă de banii mei, unde se duc, de unde vin, ce am nevoie și ce nu, investiții de lungă sau scurtă durată și multe altele. Dacă vrei să te educi financiar, gândește-te ca și cei 10 bănuți pe care i-ai scăpat azi la metrou sunt importanți (ca o idee). Când înțelegi importanța unei valori așa mici, atunci o să înțelegi ceea ce este important.

    1. Ai fi uimit cate concepte nu sunt intelese de catre oameni si cat de complicate li se par lucruri simple, ca venituri si cheltuieli.

Comments are closed.