Bere si lamai

Posted by

ciuc radler Am primit azi, prin caile necunoscute ale internetului, o cutie. In cutie un cosulet. In cosulet lamai, langa lamai o bere. Nefasta (copyright @cabral), tare s-a bucurat cand a vazut lamaile „Vai ce bine ca ti-au trimis astia lamai, ca uitasem sa le cumpar de la Profi„. Stai asa, ca o fi vreo smecherie cu lamaile astea, zic eu, probabil ca se pun in bere. Ea nu si nu, ca ii trebuie lamaile, ca ce-i pasa ei de berea mea, ca daca o iubesc ii dau lamaile si-mi vad de ale mele dupa aia.

Am stat, ne-am mai invartit pe langa cosulet, nestiind care ce vrea mai intai, eu vroiam berea, dar si lamaile, dar nici cosuletul nu ma induram sa-l las ei, ea cu gandul la lamai. Sa-i dau doar cutia? Cate zile stau nemancat daca ii dau doar cutia? Astea erau intrebarile care imi treceau prin minte, in timp ce studiam cu atentie cosuletul.

La un moment dat, privind mai atent cosuletul, vad si un mic CD. Stai asa, zic eu, uite vezi, ne-au trimis si instructiuni de folosire. O sa vezi ca ne invata cum sa bagam lamaile in sticla de bere. Ea nu si nu, ca pe ea nu o intereseaza niciun CD, ca ea vrea lamaile.

Bag CD-ul in unitate si deja ma si vedeam pe scena de la Romanii au talent intrecandu-ma cu Cristian Gog si uimind sala cu modul miraculos prin care bag eu lamaile intr-o sticla de bere.

Primul capitol de pe CD, lansarea lamailor. Ma uit mai atent si aflu ca pe 9 aprile s-au lansat 63% dintre lamai. Unde s-au lansat? In sticla de bere. Aha, deci cumva ajung lamaile astea in sticla de bere, trec repede la capitolul 2 fara a citi cu prea mare atentie comunicatul si ce scrie despre primul radler romanesc sau despre numele acestuia: Ciuc Natur Radler.

In capitolul doi al manualului de utilizare gasesc „fapte”, chestii interesante pe care nu le stiam despre trucul cu lamaile (d)in bere.

 • PRIMUL RADLER ROMÂNESC
 • RADLER = 63% LIMONADĂ ADEVĂRATĂ + 37% BERE
 • Fără conservanţi artificiali
 • Are 1.9% alcool
 • Este PRIMUL RADLER DIN ROMÂNIA: respectă reţeta germană, însă este adaptat gusturilor locale
 • Se lansează pentru prima dată pe piaţa din România categoria Radler.
 • Invenţia Radler-ului, ca toate marile invenţii, a apărut dintr-o nevoie.
 • Este o categorie cu totul nouă pe piaţa noastră, fiind Primul Radler Românesc.
 • Ciuc Premium Natur Radler este băutura inspirată din vechea reţetă germană, dar recreată de Ciuc pentru a se potrivi gusturilor consumatorului român: 63% limonadă adevărată și 37% bere Ciuc Premium.
 • Ciuc Natur Radler se fabrică în zona Harghitei, la fabrica de bere din Miercurea Ciuc.
 • Se află pe rafturile din întreaga ţară începând cu 2 aprilie.

Capitolul 3, ala in care punctul culminant imi spune secretul magic al introducerii celor 7 lamai in sticla de bere. De fapt, imi indica semnele si logo-urile pentru a gasi sticla cu continutul magic. Mai ramanea o singura speranta la capitolul 4.

Aici, la capitolul 4, am gasit doar sticla, care avea deja lamaile in ea. M-am consolat cu soarta ca nu voi invata deocamdata sa introduc 7 lamai intr-o sticla de bere printr-o simpla atingere de bagheta.

Am decis sa raman in posesia continutului magic cu aspect tulbure (din cauza limonadei adevarate) din sticla si sa cedez lamaile sotiei, in speranta ca imi va lasa macar cosuletul.

Toata lumea fericita, Happy End.

Raddler de la Ciuc

4 comments

 1. este cea mai tare bere cu lamaie din lumeeee ar trebuii exportata, face pipi pe Reds, bergenbier cu lamaie si beck cu lamaie sia ltele le-am incercat aproape pe toate si din afara si din tara. Este dementiala daca nu ies cu ea afara sunt cei mai fraieri

Comments are closed.