Japan Play Transilvania

Posted by

japan play

Festivalul Japan Play Transilvania este, asa dupa cum sugereaza chiar numele lui, un festival dedicat culturii Japoniei. Festivalul este impartit in doua mari categorii, cultura moderna si cultura traditionala. Festivalul are loc la Cluj in perioada 28-29 Aprilie 2012.

Daca vorbim despre cultura japoneza traditionala, vorbim bineinteles si despre arta (traditii culinare, arte martiale, Ikebana si multe altele. Daca vorbim despre cultura japoneza moderna, atunci cu siguranta vorbim despre anime, muzica japoneza moderna (J-Rock si J-Pop) si, bineinteles, jocuri.

Festivalul se va desfasura in doua locatii: Casa de Cultura a Studentilor (ca locatie principala) si Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca (ca locatie secundara).

Eu as zice ca nu o sa am cum sa ajung, deja programul meu din urmatoarea perioada e foarte incarcat, dar nu am vazut pe site nicaieri cuvantul magic care m-ar face sa dau doua-trei telefoane si sa plec spre Cluj. Nu am vazut nicaieri scris Tekken 4 sau 5, ca daca as fi vazut asta, sunam pe tata Gushterul, puneam si pe Doctoru‘ sa vina din Italia si, de dragul vremurilor demult apuse, plecam in vacanta la Cluj. [ Stiu ca restul cititorilor nu pricep nimic din acest paragraf, dar nici nu trebuie. ]

Revenind la initiativa festivalul care are loc peste 3 saptamani la Cluj, nu pot sa spun decat ca este mai mult decat laudabil. Printre obiectivele festivalului, am gasit chestiuni foarte interesante, precum educarea publicului sau atragerea turistilor straini; promovarea culturii si a valorilor Japoniei; imbunatatirea relatiilor diplomatice si culturale dintre cele doua popoare. Si multe altele.

De asemenea, in cadrul campaniei organizate de Blogal Initiative, poti ajunge foto-blogger oficial al festivalului si poti primi, de asemenea, un aparat foto profesional BenQ.

De asemenea puteti folosi hashtagul #inJaponia pe twitter pentru promovarea articolelor voastre din campanie.