Cainii mai destepti decat oamenii?

Posted by

 Zilele trecute eram la semafor, asteptam sa se faca verde, sa trec, cand langa mine a aparut un caine vagabond si s-a asezat in fund, asteptand frumos sa se faca verde. Am trecut amanoi strada si apoi m-am asezat la celalalt semafor, pentru ca trebuia sa trec pe „diagonala” intersectia, asa ca trebuia sa astept si la cel de-al doilea semafor. Cainele s-a asezat si el langa mine frumos, sa astepte.

M-am prins ca trece strada odata cu pietonii, dar am vrut sa vad cat de departe merge; astfel, cand s-a facut verde, am stat pe loc si nu am mai trecut strada, dar el s-a ridicat frumos si a trecut.

Nu e prima oara cand vad caini care trec pe trecerea de pietoni, pentru ca au reusit cumva sa priceapa ca pe acolo pot trece mai in siguranta si sunt cumva protejati. Sau, poate pur si simplu, au vazut ca pe acolo trec oamenii si au ales sa treaca si ei. Nu stiu, cert e ca ii vad destul de des trecand pe la trecerea de pietoni.

La fel de des cum vad caini care trec pe la trecere, vad oameni care NU trec pe la trecere. Sar printre masini, sar din fata autobuzului, alearga si isi risca vietile, fara sa le pese. Sunt cateva semafoare la care ii vad ca trec pe culoarea rosie si cate un sofer grabit care trece la milimetru de ei, injurandu-i si claxonandu-i.

Asa ca stau uneori si ma intreb, cainii sunt mai desteptii decat oamenii? Pentru ca daca nu reusesc sa priceapa nici macar atata lucru, ca strada se traverseaza pe la trecerea de pietoni, nu vad ce alte pretentii sa mai am de la ei.

Am vazut si pe internet tot felul de initiative de constientizare a pericolului la care ne expunem atunci cand trecem strada prin locuri nu tocmai perfecte pentru a face asta.

Si sa nu credeti ca sunt vreun sfant; si eu trec uneori strada aiurea, mai ales seara, cand ma grabesc sa prind autobuzul si pe care l-as pierde daca as astepta verdele de la cel de-al doilea semafor. Dar incerc sa ajung cat mai rar in aceasta situatie, ca pana la urma vine un alt autobuz si nu se merita sa-mi risc viata pentru asta.

One comment

Comments are closed.