Shweeb

Posted by

 Daca va intrebati ce este Shweeb, va spun de acum ca este un mixt intre raiul biciclistilor si un mijloc foarte eficient de transport in comun. Sincer, nu stiu cu ce sa incep, ca este o chestie atat de misto, incat imi vine sa va spun totul despre ea in doar cateva cuvinte.

Eu, de exemplu, nu-s un fan inrait al ciclismului si, chiar daca imi place sa ma dau si cu bicicleta, nu sunt atat de pasionat incat sa imi cumpar una. Dar chestia asta de mai sus, un fel de bicicleta monorail, e atat de misto, incat visez sa o pot testa macar, intr-o buna zi.

A fost gandita pentru orasele aglomerate, unde este destul de dificil sa mergi cu bicicleta. In plus, cu acest mijloc de transport esti in siguranta, nemaifiind obligat sa te feresti de soferii grabiti care nu tin cont ca si tu existi. Este ecologic, nu consuma electricitate sau alte surse de energie, fiind propulsata de forta picioarelor tale. De asemenea, in timp ce pedalezi, nu mai trebuie sa fii atent la semafoare, pietoni, masini si poti sa citesti o carte sau sa te uiti la un film pe tableta. Mai multe astfel de monorail-uri se pot conecta, facand corp comun si oferind o aerodinamica mai buna, cumularea fortei de tractare si asa mai departe.

Deci, ca sa recapitulez pe scurt:

  • faci sport;
  • esti in siguranta;
  • poti sa si citesti o carte;
  • nu poluezi mediul inconjurator.

Spuneti-mi macar o chestie care e naspa la proiectul de mai sus, pentru ca eu nu gasesc decat cuvinte de lauda. Deocamdata e gandita pentru parcuri tematice, zone de agrement, dar pe viitor sper intr-o implementare la o scara mai larga in orasele supra-aglomerate. Daca le doteaza si cu panouri solare si nu mai e nevoie sa pedalezi, cred ca poti dormi  in capsula respectiva, pana la job.

Oricum ramane de vazut ce ne rezerva viitorul, dar mie mi se pare superb acest proiect. Voi ce parere aveti?

One comment

  1. Pai nu prea e nimic naspa in asta, dar faza cu „pot dormi pana la servici” nu se prea poate, fiindca tot o sa ai intersectii, deci si nevoia de viraj. Cand eram mic si mie mi-a venit o idee de genu „retea de masinute busitoare (bumper cars) ca alternativa la transportul urban”

Comments are closed.