Cand apelam la o firma de transport mobila

Posted by

De-a lungul timpului am avut nevoie sa car cate ceva mai voluminos si mereu m-am intreabat de unde gasesc pe cineva cu o masina mai mare, care sa ma poata ajuta cu transportul unor obiecte de mobilier mai mari. 

Cand am deschis hub-ul, a fost prima oara cand ma confruntam cu problema aceasta la un alt nivel. Aveam de carat mese, scaune, birouri destul de mari si multe altele. Ma gandeam serios daca apelez la o firma de transport mobila sau daca mi le car singur, pentru ca aveam un time frame de 2 saptamani in care puteam sa efectuez mutarea. 

Am ales sa le car singur, multe dintre piesele de mobilier pe care le aveam le-am putut demonta, pentru ca nu era niciun stres legat de timpul in care sa fac mutarea. Ca sa nu o deranjez prea tare pe colega mea, am ales ca primele mutari sa le fac in weekend. Am mutat biroul meu, un monitor si un modem de internet portabil si inca un birou pentru colega, pentru ca de luni urma sa vina la noul sediu. Apoi, in fiecare zi cand veneam la munca veneam cu ceva, fie inca un scaun, fie inca o masa, apoi a urmat o serie de cumparaturi de la Ikea care mi-au fost livrate direct la sediu. 

Stiam inca de atunci ca la plecare nu voi mai putea cara eu cu masina tot mobilierul si ca atunci cand ne vom muta, voi apela la un serviciu de relocari sedii pentru a ne putea muta. 

Din pacate, un an mai tarziu, lucrurile mergeau tot mai prost, a trebuit sa iau decizia de incetare a activitatii la noul sediu si, cum situatia financiara nu era deloc buna, nici nu imi permiteam sa ma gandesc la un nou cost, cand ma luptam sa le acopar pe cele deja existente.

Norocul a fost ca am putut sa vand o mare parte din mobila, majoritatea scaunelor si meselor si astfel nu doar ca am scapat de o cheltuiala in plus, dar am reusit si sa mai recuperez niste bani din investitia facuta la deschiderea hub-ului. 

Ce a mai ramas, am dus inapoi acasa si o parte la gradina unde apucasem sa construiesc o magazie. 

Te gandesti sa redeschizi din nou?

Da, ma gandesc, dar cel mai probabil nu o voi face, chiar zilele trecute visasem ca am facut asta. Recunosc ca mi-ar placea, dar situatia economica actuala si experienta avuta cu mediul antreprenorial local ma fac sa dau repede inapoi de la orice decizie de genul asta. 

Probabil daca as face asta, as apela la o firma pentru transportul mobilei si nu m-as mai complica eu, doar ca momentan, desi lucrurile merg bine, ne concentram pe ceva mult mai mare si care nu va avea nevoie de un sediu in Romania.