Cashflow 101

Posted by

Am auzit de el atunci cand am citit prima carte a lui Kiyosaki, l-am cautat pe net sa-l cumpar si astfel am aflat ca Cashflow 101 poate fi jucat si online, gratuit. Tot cu ocazia aceasta am aflat ca exista si Cashflow 202 (o varianta putin mai complexa a jocului), dar si o varianta romaneasca numita Financial City. Varianta online se numeste Cashflow Clasic si poate fi jucata aici.

Jocul, indiferent de varianta pe care o alegi, este un joc de educatie financiara si, desi am intalnit persoane reticente in privinta lui, va spun ca poate fi extrem de realist daca stii sa faci anumite corelatii. Pana la urma insa e doar un joc, care incearca sa te invete despre anumite lucruri si poate nici nu isi propune sa fie un joc care sa reflecte realitatea. Eu zic ca o face si o face foarte bine, dar asta e doar un amanunt putin important.

Eu am indragit jocul, mai ales ca jucasem inainte o varianta neoficiala, single, pe Android, numita Cashflow Mobile. Cand am vazut ca pot concura cu prietenii mei, jocul a devenit si mai atractiv. Desi pot sa concureze 6 jucatori simultan, eu nu am reusit sa adun mai mult de 3 prieteni in joc.

Desi v-as putea da cateva ponturi legate de joc, am sa va las sa le descoperiti singuri, pentru ca eu cred ca in felul asta veti intelege si invata mai usor care este circuitul financiar al banilor si cum trebuie acesta controlat pentru a ajunge poate intr-o buna zi la independenta financiara.cashflow-101-3d

Am intalnit si persoane foarte reticente in privinta jocului, in general acele persoane care cred ca banii nu aduc fericirea si sunt meniti sa iti aduca doar probleme, sau persoane care pur si simplu nu au avut rabdare sa inteleaga jocul sau pur si simplu nu voiau sa invete. Am intalnit si persoane care au invatat foarte rapid cum functioneaza jocul si care sunt regulile care il guverneaza, dar au pierdut exact esenta lui, lectiile care trebuiau invatate.

Nu au inteles ca la finalul jocului nu conteaza daca ai pierdut sau daca ai castigat, ci doar ce ai invatat mergand pe acest drum.

Eu il recomand, fiind atat un joc excelent, cat si un instrument foarte util pentru invatare. Daca vreti sa jucam o partida, nu ramane decat sa ma cautati si sa stabilim o zi (preferabil weekend) cand putem juca.

P.S. Varianta de Android, Cashflow Mobile, poate fi descarcata de aici.

8 comments

  1. Salut, mai e valabila invitatia referitoare la jocul Cash flow al lui Kiyosaki?

    1. unde jucati , as vrea si eu sa joc si nu gasesc un link care sa-mi ofere aceasta sansa . multumesc

  2. Salut, ai idee daca jocul se gaseste de vanzare pe la noi sau prin Europa? As fi interesat de joc si l-am gasit doar pe Amazon.

    1. Nu l-am gasit prin Ro. exista o varianta romaneasca Financial City dar nici aia nu prea am vazut-o prin magazine. Eu prefer sa ma joc varianta online cu prietenii pentru ca in felul asta scap de calculele matematice cu hartia si pixul cum e in jocul cu zaruri si carti.

    2. Buna ziua, îl am eu de vânzare varianta board game pe olx dacă dați căutare Jocul CashFlow mă găsiți acolo

    3. Ma joc pe net cand am nevoie desi nu prea mai imi permite timpul.

Comments are closed.