The Machine (2013)

Posted by

Daca credeti ca Transcendence este un film complicat, atunci cu siguranta nu ati vazut The Machine, un film mai mult psihologic decat science-fiction. Un film cu multe cadre trase in semi-intuneric, menit sa creeze senzatia ca totul se petrece intr-o alta realitate si care iti lasa senzatia de film realizat in urma cu 20-30 de ani, desi cadrele cuprindeau tot felul de ecrane cu touch screen si alte lucruri care tradau faptul ca totusi filmul este o productie a anului 2013.

Un film greu si pe care nu vi-l recomand decat daca va plac chestiunile complicate si tehnicile de filmare din The Dark Knight Rises. Cred ca e printre putinele filme pe care le-am vazut abordand aceleasi tehnici de filmare si montare a cadrelor. Tehnici care reusesc sa creeze o stare de tensiune imbinata cu mister si senzatia de vechi, imi e destul de greu sa explic senzatia creata de tehnicile de genul asta.

Filmul trateaza mai mult din punct de vedere psihologic masinaria dotata cu un modul de inteligenta artificiala si mai putin partea despre ce ar putea face o asemenea masinarie si cum ar putea evolua ea. Total diferit de Transcendence, eu zic ca merita totusi urmarit, daca sunteti amator de filme SF.

La final va las un video in care puteti vedea ca cel putin pe partea de proteze si sisteme robotice, nu suntem deloc prea departe cu tehnologia, tot ce ne lipseste in momentul de fata fiind exact acest modul de AI despre care se vorbeste in film.