As putea avea eu noroc a doua oara in viata? Asta a fost prima intrebare care mi-a trecut prin cap, atunci cand am vazut pe blogul lui Razvan Pascu concursul care promitea o calatorie in spatiul cosmic. Si, citind mai departe fiecare rand al articolului, zeci de sinapse neuronale se aprindeau si incepeau sa construiasca visul de a vedea planeta Pamant de la o distanta de peste 100 de km, limita peste care s-a stabilit ca incepe spatiul cosmic.
Mai mult decat atat, zeci de amintiri mi-au navalit brusc in memorie, pentru ca, intr-un fel, am mai fost o data acolo, prin intermediul simulatorului spatial Desdemona de la centrul XCOR Space Expedition.
Si ce ai vrea sa faci in spatiu? Asta e intrebarea pe care cei de la Philips o pun in cadrul concursului. Si ce as vrea sa fac in spatiu, asta e intrebarea pe care eu mi-o adresez, visand deja ca sunt acolo. Si tot ce pot sa-mi imaginez este un om, mic, marunt, care priveste cu ochii larg deschisi planeta Pamant. Pentru ca in momentul acela nu cred ca as vrea sa fac nimic, doar sa stau si sa ma uit prin micul hublou al navetei spatiale, catre ceea ce reprezinta casa mea.
Cred ca in clipele acelea, prin ochii mei ar trece milioane de ani de evolutie, incepand de la primul om al cavernelor, care noaptea, la gura pesterii, privea catre cer si catre stele si pana la primii oameni care au iesit in spatiul cosmic, prin intermediul aparatelor construite de ei. Nu as uita nici pionierii care au construit primele avioane, primele motoare cu reactie si primele rachete.
Care este scopul nostru in Univers?
O intrebare pe care mi-o pun deseori in momentele mele cele mai intime. Atunci cand tot universul meu se restrange catre interior si nu mai exist decat eu si propriile ganduri. O intrebare pe care si altii si-o pun de secole. O intrebare la care colegul meu a raspuns simplu, cu o alta intrebare: „Si daca totusi nu avem un scop anume? Daca pur si simplu doar existam?”.
Si atunci, la limita spatiului cosmic, privind frumoasa planeta pe care m-am nascut, m-as intreba din nou. Care este scopul nostru in Univers? De ce am aparut? Si care este drumul pe care il vom parcurge in urmatori 1000 de ani? Dar in urmatorii 100.000 de mii de ani? Perioade de timp care ar putea reprezenta, pe un grafic al evolutiei universului, mai putin de o secunda din viata lui.
Suntem stele… si ne place sa stralucim
Eu, unul, asa ma simt, asemenea unei stele de pe cer, mica, neinsemnata, alaturi de alte miliarde de stele, care formeaza Universul. De cele mai multe ori, neobservabila. Si cu toate acestea, imi place sa stralucesc, alaturi de alte 100 de milioane de stele, care stralucesc si ele la fel ca mine. Uneori stralucesc mai tare, alteori ma incet sau alteori, in momentele mai putin frumoase ale vietii, sunt doar o biata palpaire a unei stele care pare sa fie pe moarte. Dar imi place sa stralucesc. Iar acolo, la limita spatiului cosmic, as straluci. Cred ca acesta este raspunsul meu la intrebarea celor de la Philips. As straluci. Si o parte din stralucirea mea as transmite-o catre Pamant, catre ceilalti oameni care s-ar uita la mine cu admiratie si mandrie, catre oamenii care, la fel ca mine, viseaza ca intr-o buna zi vor ajunge si ei in spatiu.
Sa iesim din vis, sa ne intoarcem la concurs
Inca stau in fata paginii cu concursul. Ce as putea eu scrie, astfel incat sa ii conving pe organizatori ca eu sunt cel care merita sa plece in spatiu? Ce as putea eu sa spun despre mine, astfel incat sa fiu unul din norocosii care pleaca in spatiu? Sunt sigur ca sunt multi alti oameni care isi doresc la fel de mult aceasta calatorie, sunt sigur ca sunt multi alti oameni care sunt mai buni ca mine din toate punctele de vedere. Stau in fata formularului de concurs si pur si simplu mi-e frica, mi-e frica de faptul ca nu as putea demonstra ca eu sunt cel mai bun, ca eu sunt cel care trebuie sa fiu ales pentru aceasta calatorie extraordinara.
Nu mi-e frica de alti concurenti (nu atat cat mi-e frica de limitele mele) si chiar m-as bucura enorm sa stiu ca un cititor al blogului meu a fost cel care pleaca in aceasta calatorie fantastica extraordinara. Asa ca, te invit si pe tine, cititorule, sa te inscrii in concurs. Gasesti formularul de inscriere aici: https://www.space.philips.com/ro_RO/competition/form .
Concursul tine pana la data de 31 decembrie 2014, iar daca doresti sa vezi cum ar putea arata calatoria ta, te invit sa vezi clipul de mai jos, din simulatorul Desdemona:
Noul aparat de barbierit Philips seria 9000
Datorita lui si campaniei pentru promovarea lui este posibila aceasta excursie. Este vorba despre un aparat de barbierit super performant, testat in cele mai grele conditii si care ar trebui sa functioneze si la 100 de km deasupra Pamantului, cel putin asa spun inginerii de la Philips.
Printre caracteristicile lui Philips seria 9000, putem enumera:
- Aparatul de barbierit Philips 9000 include lame V-Track de mare precizie, un sistem de barbierit inovator, care permite taierea firului de par cu pana la 30% mai aproape de piele. La atingerea unui buton, sistemul unic SmartClean curata, usuca, încarca si lubrifiază aparatul de barbierit Philips 9000;
- Setarile de confort personal permit utilizatorilor să adapteze aparatul de ras pentru a se potrivi tipului de piele și de par pentru un confort optim pe toate partile fetei și gatului;
- Anumite modele dispun de sistemul SmartClean pentru o curățare mai usoară și igienica.
Aparatul din noua serie 9000 se gaseste la vanzare si in magazinele din Romania. Are un pret recomandat de 1108 lei pentru modelul S9031 si poate ajunge pana la 2121 lei pentru modelul S9711. La eMAG se gasesc ambele la reducere: S9131 la pretul de 977 lei si S9711 la pretul de 1898 lei.
Despre competitie puteti sa cititi si pe blogul lui Victor Kapra.
multumesc pentru anunt dar am cumparat acum o saptamana o masinuta Philips, merge super.