Cat costa o excursie in Grecia, Thassos? (8 zile)

Posted by

Thassos Stiu ca sunteti intotdeauna interesati de bugetele necesare pentru o astfel de excursie, asa ca era pacat sa nu vin si cu un articol pe tema aceasta. Unele calcule sunt putin estimate, pentru ca de data aceasta am fost 4 persoane si poate ati iesi putin mai iefin la ferryboat sau in alte situatii. Suma cheltuita a fost de 1000 de euro, mai precis 972.08 de euro dupa multe calcule amanuntite.

Desi au fost cheltuieli si in euro si in lei. O parte din benzina pusa in tara, alta cu cardul in Bulgaria si alta cu euro in Grecia, am socotit in euro la un curs de 4.45 lei per euro. De asemenea pentru ca noi am fost 4 persoane care au calatorit in aceeasi masina, pretul taxelor de drum si ale benzinei s-au injumatatit, prin urmare costul meu total a fost mai redus si anume, 828.08 euro, dar am refacut calculele pe baza datelor avute, ca sa determin cat ne-ar fi costat in 2 persoane. Calcule pe care le puteti vedea mai jos:

Cazare: 266 euro

Benzina: 230 euro

Asigurari calatorie: 17.42 euro

Taxe drum: 75.66 euro

 • Ferry: 52 de euro ( 20 de euro masina + 6 euro pt. 2 pers.)
 • Vigneta Bulgaria: 10.62 euro
 • Taxa pod Giurgiu: 8.24 euro
 • Taxa pod Grecia: 4.80 euro

Mancare: 244 euro (atat restaurante, mese pe plaja, cat si mancare si apa de la supermarket)

Suveniruri: 34 de euro

Sporturi nautice: 105 euro

 • Caiac (o ora): 15 euro
 • Scuba-diving: 90 euro

In functie de preferintele voastre, puteti scoate asigurarea (daca aveti una pe un an de zile, cum intentionez eu sa-mi iau), puteti scoate sporturile nautice sau puteti sa stati nemancati. Glumesc. Cred ca va ajuta sa va stabiliti propriul buget pe baza datelor de mai sus.

One comment

 1. Foarte utile informatiile, cu cazarea ai iesit excelent, zic. Pe noi ne-a costat 850 de euro (e drept ca am stat 17 zile, deci s-au adunat zilele si banii). La mancare inteleg ca e destul de ieftin, noi am consumat cam atat dar ne-am gatit noi in mare parte (e drept ca aveam bucatarie utilata, pacat sa nu o folosim).

  Taxele de drum sunt mult peste ce am dat noi, am platit 1 euro in Serbia, in rest nimic, ca nu am fost decat pe drumuri ‘secundare’. Ah, am dat si noi ceva bani pe ferry, dar o trambalare era 4 euro (drum foarte scurt), deci ne-au luat mai putini bani.

  Din ce am citit pe aici, te-ai distrat foarte bine, asa ca probabil concediul a fost unul reusit 😉

Comments are closed.