Pregatiri pentru Cehia

Posted by

legendary_travelerStiu ca nici nu am venit bine acasa si abia am apucat sa desfac bagajele, ca trebuie sa le fac iar. Peste 20 de zile, plec in Cehia si nu mi-am pregatit nimic, nici cazare, nici traseul exact, nici unde vreau sa ma duc sau ce vreau sa fac. De fapt, dupa ce am sunat un prieten, care a stat cativa ani prin Brno, am identificat o pestera faina acolo, care trebuie vizitata.

Cum stau destul de prost cu timpul, m-am gandit sa apelez la ajutorul vostru, asa ca orice recomandare e binevenita. Din cele 7-8 zile in care voi fi pe drumuri, 3 le stau in Velké Karlovice. Ma gandesc sa trec la ducere prin Bratislava si eventual sa urc spre Praga/Brno (sau poate o iau prin Viena spre Praga si la intoarcere trec prin Bratislava).

Am nevoie de recomandari privind cazarea. In principiu, fiind cam pe drumuri, as prefera ceva „moteluri de autostrada” cat mai ieftine, in care sa raman seara doar sa dorm si a doua zi sa-mi continui drumul mai departe. Nu iubesc hostelurile, pentru ca nu vreau sa impart camera cu nimeni necunoscut (antisocial 🙂 stiu). Nu vreau sa imi recomandati voi hotelul/motelul, ci doar daca stiti vreo retea mare de astfel de hoteluri/moteluri care sunt mai ieftine, caut eu pe net restul informatiilor, de exemplu Formula 1 Hotels au doar in Franta si UK retea de hoteluri.

Apoi astept cu interes locurile interesante care pot fi vizitate in aceasta zona a Europei. Pesteri, muzee (in special cele dedicate stiintei, sau cele dedicate unor lucruri interesante), parcuri acvatice, parcuri de distractie, lacuri, orice loc despre care credeti ca e interesant. Poate sunt lucruri faine de vizitat si in Ungaria.

Daca nu imi recomandati nimic, ma supar si pun placa de snowboard in masina si ma duc la schi la primul munte, cu ghetar, din Austria, care imi iese in cale. Tocmai mi-a venit ideea, innebuneste nevasta daca ma aude (cu astfel de idei), asa ca mai bine sariti cu recomandarile.

5 comments

  1. Nu am date de cazare, noi doar am tranzitat Cehia, in drum spre Germania, dar lasa-ti 2 zile pentru Praga. E absolut senzationala. Urca si la castel, de preferat mai spre seara, cand nu e puhoi de turisti. Catedrala de acolo te va lasa masca, este pur si simplu incredibila.

  2. In Praga e unul dintre cele mai mari Aqua Park-uri din Europa, ar trebui sa te uiti si sa mergi. In Kutna Hora e biserica din oase, poti sa intri in mine (e destul de fain, recomand), si sa te dai cu bobul. e aproape de Praga. Have fun

  3. Merge sa ma dau cu bobul toamna, adica peste 2 saptamani? De asemenea o sa ma uit si dupa programul Awua Park-ului sa vedem daca vremea tine cu noi.

  4. Noi am fost in aceeasi perioada, am avut noroc si era deschis bobul, nu a plouat deloc. Aqua parkul cred ca e deschis fiindca o mare parte din el e in interior.

  5. Am vazut ca e pe nivele asa, mai altfel decat cele vazute de mine. Mi-am notat siteul desi nu am vazut programul pe site. Adica am gasit programul zilnic dar nu si pana la ce data este acel program. Stiu ca iarna se mai inchid parcurile de genul acesta.

    Am gasit si bobul, m-am dat cu asa ceva in Japonia, dar merita sa ma mai dau o data chiar daca nu e cine stie ce de capul lui.

Comments are closed.