Cat costa o excursie in Japonia? (15 zile)

Posted by

 E una din intrebarile pe care le primesc cel mai des de cand m-am intors. Le-am spus tuturor sa aiba rabdare, pentru ca am notat fiecare cent yen cheltuit si voi reveni cu detalii pe blog, legate de acest aspect. Aproximam ca undeva la 5000 de euro (2 persoane), dar nu ma asteptam sa fie exact 5008 euro (calcul estimativ, din cauza ratelor de schimb si a comisioanelor bancare).

In listele de mai jos, o sa pun cu bold suma care am  platit-o de fapt si cu italic sumele calculate la un curs de referinta de 4.58 lei pentru un euro si 0.049 lei pentru un yen japonez.

Perioada in care am stat in Japonia a fost de 15 zile, 7 zile in Kyoto cu 3 plecari de acolo in Osaka (2 zile) si Nagashima Land (o zi) si inca 8 zile in Tokyo. Exista si un itinerariu pe blog, dar care a mai suferit modificari, asa ca cel mai bine, pentru a vedea exact itinerariul, urmariti articolele de pe blog, legate de calatoria mea in Japonia.

La aceste sume puteti umbla, daca doriti a avea o vacanta mai ieftina sau mai scumpa. O sa vin mai jos si cu cheltuielile din Japonia detaliate, pentru ca banuiesc ca acolo puteti umbla cel mai mult la cheltuieli. In principiu, JR Pass-ul a fost pe 2 saptamani (14 zile), am platit destul de scump trenul care ne-a dus la aeroport in ultima zi, ziua 15 (e bine sa luati in seama perioada in care stati) si nu va ganditi ca puteti renunta la acest JR-Pass, pentru ca e foarte util, atat in Tokyo, cat si pentru calatoriile pe distante mari, Kyoto, Osaka, Miyanoshita, Nagoya etc. Cazarea daca o gasiti la un pret mai bun depinde de abilitatea voastra de a cauta oferte bune, iar la biletele de avion, avand in vedere ca le-am luat cu 5 luni inainte, s-ar putea sa nu gasiti la pret mai bun. Exista o varianta mai ieftina cu Aeroflot via Moscova, dar timpul de asteptare la intoarcere era destul de mare.

Acum, revenind la cheltuielile din Japonia, le-am impartit in 4 mari categorii, Mancare, Suveniruri, Intrare la diverse obiective turistice, Transportul in afara zonelor acoperite de JR Pass. Sunt cateva cheltuieli care pot fi evitate, cum ar fi biletele de tren Asakusabashi – Narita Airport 5500 yeni sau suvenirurile luate din aeroport inca 4400 de yeni.

Si, la final, lista intreaga cu cheltuieli: Cheltuieli Japonia. Sper sa va fie utila si lista completa, in caz ca planuiti sa mergeti intr-o zi intr-o asemenea calatorie.

16 comments

 1. Imi propun si eu sa ajung in cele din urma in Japonia. Defapt vreau sa vizitez cat mai mult posibil cat de multe lucruri posibile, insa numai dupa ce voi gasi si eu o stabilitte fiannciara proprie, adica dupa ce o sa ma angajez 😀

 2. tin sa intreb, in PDF la detalieri, prima linie, scrie cola si PRIZA, te hranesti cu electricitate? ai pus limba pe priză? i don’t get it

 3. E vorba de adaptor de fapt de 700 de yeni luat din aeroport penturu a putea folosi sistemul lor de prize, adaptor de priza de la sistemul JP la cel european.

 4. parca totusi e mai frumoasa china, astept cu nerabdare si de colo poze si trasee si toate cele. Japanezii sunt un fel de germani asiatici nu-mi plac

 5. Sincer ma uitam azi la Brazilia, dar am in vedere si China. Cred ca va trebuii sa gasesc o solutie magica si sa plec in jurul lumii :)) Oricum acum stiu ca pot face orice imi doresc, trebuie doar sa imi stabilesc un nou obiectiv.

 6. Pt 2 persoane nu mi se pare exagerat de mult 5000 de euro, avand in vedere ca e Japonia. Citisem undeva de 4000 de euro pentru o singura persoana.

 7. E foarte interesant articolul tau. Ma bate si pe mine un gand sa ma duc in Japonia si habar n-aveam de buget. Acum mi-am facut o idee.

  Sunt impresionata de pretul la care ai luat biletele de avion!

 8. Am inteput pregaririle din februarie-martie si primul punct a fost luarea biletelor de avion.

 9. Eu am fost in urma cu 2 luni,,,am cheltuit undeva la 1000 de euro,biletul de avion inclus in acest pret.
  Biletul m-a costat 535 de euro,dus intors.
  Adevarul ca nu prea am vizitat multe atractii turistice,,doar tokyo si saitama.
  Eu am locuit la o prietena,dar in tokyo si in oraselele de pe langa,se gasesc hosteluri destul de ieftine,,undeva la 70 de lei pe noapte.
  Deci va spun sincer,ca se poate vizita japonia si cu o mie de euro,inclusiv cazare si mancare.

 10. Cea mai ieftina varianta ar fi cu aeroflot,escala in moscova,dar escala depaseste 12 ore,si in cazul asta ai nevoie de viza de tranzit.

Comments are closed.