Ce afacere profitabilă pot începe?

Posted by

Această întrebare este des întâlnită pe buzele celor ce vor să devină antreprenori. Idei de afaceri sunt multe, dar domeniul în care poți reuși depinde de mulți factori. Este important ca înainte de realizarea unei investiții să te documentezi temeinic. Trebuie să cunoști noțiunile de bază despre ce presupune antreprenoriatul, costurile pe care le implică segmentul de activitate în care vrei să investești, dar și  în cât timp vei avea profit. Punând toate aspectele pe hârtie este mai ușor să vezi în ansamblu unele probleme ce pot surveni ( niciodată nu le poți vizualiza pe toate), dar și cum poți eficientiza anumite procese. Îți voi prezenta câteva idei de afaceri la care m-am gândit, iar tu decizi dacă ți se potrivesc sau ai citit articolul degeaba.

1. Pariuri sportive

Dacă  vrei să îți deschizi o agenție de pariuri sportive cea mai simplă modalitate este să cumperi franciză, iar pentru a o achiziționa, trebuie să îndeplinești anumite criterii. Ai nevoie de un spațiu de minim 15 metri pătrați. Acesta poate fi proprietate personală sau închiriat (ție îți revine plata chiriei). Tot tu trebuie să vii cu mobilierul și echipamentul tehnic (laptop, monitoare de supraveghere, imprimantă). O altă investiție pe care o vei suporta este varul( fi sigur că operatorii vor avea pretenția ca pereții să aibă o anumită culoare). Alte cheltuieli suportate de tine sunt facturile, dar și salariile angajaților.  Acestea ar fi obligațiile tale. Operatorul vine cu softul. Prin intermediul acestui program agenția ta va avea aceleași cote ca agenția din alt oraș,aceleași servicii și aceeași ofertă ofertă sportivă. Câștigurile diferă în funcție de operatorul de pariuri sportive. Exemplul pe care detaliez este sport.netbet.ro. Ei oferă echipamentul tehnic, asigură training pentru angajați și oferă suport tehnic pentru erorile de sistem ce survin în timpul programului de lucru. Spațiul în care va funcționa agenția trebuie să fie  într-o zonă cu trafic pietonal intens. Câștigurile nu sunt peste noapte, ci după 6 luni de activitate susținută. Un factor cheie pentru obținerea profitului este implicarea ta.

2. Freelancing

Pentru a începe o carieră de freelancer investiția este 0, nu ai nevoie de societate, iar câștigurile depind doar de tine și de abilitățile tale. Sunt mai multe platforme online pe care poți lucra, unele având joburi doar pentru o anumită clasă (ingineri, arhitecți) sau pentru toate domeniile. Exemplul pe care îl iau este platforma Upwork. Pe acest site îți creezi un cont, selectezi aptitudinile pe care le ai, aplici la joburi apoi aștepți răspunsul posibililor angajatori. După ce ai îndeplinit cu succes o sarcină, vei fi plătit și vei obține un review (nu este obligatoriu). Banii îi poți retrage în contul bancar, PayPal, Payoneer sau Wire Transfer. Vei plăti 20% taxă Upwork, impozit și taxă de retragere în funcție de metoda de plată pe care o alegi. Munca online este cu siguranță o sursă bună de venit. Este comod să lucrezi din confortul propriei locuințe, nu-i așa?

3. Sală de evenimente

Sălile de evenimente sunt o afacere foarte profitabilă. Nunțile se planifică cu 2 ani înainte deoarece sălile sunt în număr limitat, iar numărul căsătoriilor crește în fiecare an. Un impediment în realizarea acestui business este investiția. Nu există un buget standard deoarece mobilierul, lustrele, vesela și restul obiectelor de inventar reprezintă alegeri individuale, iar prețul diferă de la articol la articol. În cele mai multe cazuri investiția se amortizează în 4 ani. Un exemplu este Curtea Bizantină. Acest local are 2 săli de evenimente( prima cu o capacitate de 150 de locuri, a doua cu o capacitate de 200 de locuri) ce are rezervări inclusiv pe anul 2021. Cele mai multe nunți au loc între luna mai și luna octombrie, iar prețul meniului este între 140-200 de lei de persoană. Cu 2 evenimente pe lună de minim 150 de persoane fiecare, în 4 ani restaurantul va fi pe profit.

Aceste 3 idei de afaceri devin profitabile în scurt timp, iar înființarea lor nu este costisitoare. Cu siguranță sunt și alte opțiuni poate și mai profitabile. Voi reveni și cu alte articole pe acest subiect.