Ce te faci cand ai nevoie de un service de reparatii laptop?

Posted by

Intr-o epoca a consumerismului, ne-am obisnuit ca atunci cand se strica ceva prin casa (in special electrocasnice), sa aruncam si sa luam altul nou. Dar ce te faci atunci cand ai dat o sumedenie de bani pe un laptop (al meu, de exemplu, a fost undeva pe la 7000 de lei), iar defectele pe care le are sunt din vina mea si nu din vina producatorului? Spre exemplu, acum cativa ani, cand eram in calatorie prin Europa, l-am scapat de pe picioare in modulul Wi-Fi de la mouse si astfel i-am rupt o mufa USB si, mai nou, i-am subrezit putin ecranul prin manevrare neadecvata in rucsac.

M-am uitat si dupa modelul mai nou, dar din pacate nu am mai zarit niciun model cu 12 Gb de RAM si nici sa dau iarasi o caruta de bani pe unul nou nu-mi vine, stiind ca cel actual isi face inca foarte bine treaba si e cu mult peste puterea de procesare de care am eu nevoie. Sincer, in 90% din cazuri cred ca m-as putea folosi si de un netbook fara sa am prea mari batai de cap.

Astfel am descoperit un service laptop profesional care e de mai bine de 10 ani pe piata (fiind antreprenor, conteaza uneori si vechimea unei firme pe piata in luarea deciziilor) si care se ocupa de reparatii la nivel de micro componenta a placii de baza . Adica, daca ma duc la ei, nu-mi cer bani pentru o alta placa de baza, ci repara doar ce e stricat pe ea, respectiv mufa mea de USB pe care am rupt-o. Iar asta inseamna un cost de reparatie mult mai mic.

Dupa ce am stat de vorba cu ei, m-am convins ca sunt fix firma de care aveam nevoie, pentru ca cei de la www.powerlaptopservice.ro nu doar ca ti-l repara, dar si asigura garantie pentru serviciile oferite. Repara cam orice tip de laptop de pe piata: Apple, Asus, Acer, Toshiba, Sony, Lenovo, IBM, Dell, HP, Fujitsu si nu numai, colaboreaza cu peste 200 de service-uri din tara, care de fapt repara laptopurile tot la ei si de asemenea, un aspect foarte important, au majoritatea pieselor pe stoc, asta scurtand foarte mult timpul de reparatie a unui laptop.

Cele mai dese operatiuni sunt legate de curatarea si igienizarea laptopului (daca-l duc la reparat, e musai sa si curat macar ventilatoarele de praf), schimbare mufa de alimentare, schimbare tastatura, relipire chipuri (reballing northbridge, reballing southbridge) si inlocuirea balamalelor. Tot ei recomanda si o curatire periodica a laptopului la maxim 6 luni. Si credeti-ma, nu aveti idee cat praf se poate aduna intr-un computer sau laptop in 6 luni.

Ca sa nu ma mai lungesc cu vorba, laptopul meu are nevoie de un doctor, am gasit si doctorul, acum mai trebuie sa gasesc doar perioada de timp in care sa ma pot lipsi de el, ca si asta uneori reprezinta o problema care trebuie luata in calcul.

Oricum, va recomand sa apelati la ei cu incredere, pentru ca au si preturi accesibile si sunt si foarte prompti in servirea clientilor, atat B2B, cat si B2C.