Childhood’s End (2015)

Posted by

Cand am aflat ca se face in sfarsit un film dupa cartea lui Arthur C. Clarke, am fost foarte incantat. Asa ca zilele trecute mi-am facut timp sa vizionez cele trei episoade ale mini-seriei realizate de Syfy Channel la finalul anului trecut. Recomandarea mea e sa cititi cartea, mai ales ca filmul pare complet diferit de ceea ce imi aduc eu aminte din carte, sau poate ca nu am citit eu indeajuns de atent cartea, nu stiu ce sa zic.

Desi filmul e un film bun, eu personal am fost dezamagit, avand asteptari mult mai mari de la el. Chiar ii spuneam sotiei ca ma astept ca filmul sa intre in top 3 filme SF preferate, dar din pacate nu a reusit sa intre nici in top 30 cred. Chiar si asa, are efecte interesante, un subiect interesant si cred ca o sa va placa. Eu sunt curios ce parere au cei care au citit si cartea inainte, sa vad daca ar confirma teoria ca e cu totul diferit ce se intampla in cele 3 episoade de ceea ce se intampla in carte.

Filmul il notez cu nota 6.5 datorita si faptului ca asteptarile mele erau imense si chiar nu am fost multumit deloc de ceea ce am vazut in film. Pe de alta parte, gandindu-ma la stilul in care e scrisa cartea si probabil avand in ea idei destul de complexe, poate nu ar fi fost prea usor de explicat marelui public si atunci au trebuit sa arate lucrurile in film dintr-o alta perspectiva.

Vazand cat de diferit stau lucrurile, ma gandesc daca nu ar fi bine sa caut sa citesc Labirintul (Maze Runner) sau Jocul lui Ender (Ender’s Game), pentru ca am auzit ca si in cazul lor, fimul e mult diferit de ce se afla in carte. Pana acum presupuneam ca nu prea are cum sa fie chiar asa de diferit, dar mini-seria de mai sus m-a pus putin pe ganduri.

In final, vreau sa-mi recomandati alte carti bune SF, sau pe care le recomandati ca fiind bune, ca de vreme ce nu prea mai am seriale de vazut, probabil o sa ma reapuc seara sa citesc carti si cum ma omor dupa cele SF, chiar mi-ar prinde bine niste recomandari de la voi.

2 comments

  1. Am vazut filmul de curand si nu stiam de carte, dar nota ta cred ca e corecta. Problema e ca nu prea mai apar filme sau seriale SF de calitate. M-am apucat anul asta de Haven si The 4400, dar n-am rezistat mai mult de 3 episoade.

Comments are closed.