Cine nu are batrani sa-si cumpere

Posted by

Stiti ca uneori imi plac filmele de scurt metraj; si, chiar daca nu toate ma dau pe spate, uneori dau de unele care ma lasa pur si simplu cu gura cascata. Si acest film transmite un mesaj atat de puternic incat nu poti sa nu ramai impresionat cand il vei viziona. Initial nu intelesesem prea multe, dar la final, a fost pur si simplu woow. Din pacate trebuie sa stiti engleza sau greaca pentru a intelege ce se petrece in film, pentru ca dialogul face totul. Daca nu intelegeti totusi niciuna din limbile de mai sus, voi incerca sa pun la final scenariul filmului.

[Pe o banca stau doi oameni, unul in varsta si unul tanar, cel tanar pare sa fie fiul celuilalt, cel tanar citeste ziarul si pare preocupat]

[Apare o vrabie care se aseaza pe un tufis]

Cel batran intreaba: – Ce e asta?

Cel tanar ridica ochii si raspunde: – Este o vrabie.

Batranul sta cateva momente si intreaba din nou: – Ce e asta?

Tanarul raspunde: Tocmai ce ti-am zis, este o vrabie.

Pasarea isi schimba locul undeva in fata bancii pe care cei doi stateau, batranul cugeta putin si intreaba din nou: – Ce e asta ?

Tanarul lasa enervat ziarul deoparte si ii raspunde: – O vrabie. VRA-BI-E. Deja se uita enervat la batran.

Acesta calm se uita la el si mai intreaba o data: – Ce e asta?

Tanarul deja furios zbiara la tatal lui: – De ce faci asta? Ti-am spus deja de cateva ori. Este o vrabie. Nu poti pricepe?

Batranul se ridica si pleaca, tanarul intreaba: – Unde te duci? Ii face semn sa astepte.

Revine dupa putin timp cu o carte in mana. Nu este o carte, este un jurnal, ii da fiului sa citeasca. Il pune sa citeasca cu voce tare.

Fiul: – Astazi fiul meu cel mai tanar care in urma cu cateva zile a implinit trei ani, statea langa mine in parc cand o vrabie s-a asezat in fatza noastra. Fiul meu m-a intrebat de 21 de ori ce e aia, si i-am raspuns de 21 de ori ca este o …. vrabie. L-am imbratisat de fiecare data cand imi punea aceeasi intrebare, din nou si din nou, fara a deveni nervos, simtind afectiune pentru micul meu baiat inocent.

 

(via Annitu)

3 comments

  1. Batranetea se apropie de copilarie. Insa faptul ca batranul a creat intetionat situatia in care l-a enervat pe fiul face ca situatiile sa fie complet diferite. Cel de 3 ani este la inceput. Este norma sa puna intrebari. La o varsta, dupa ce ai adunat in spate zeci de ani, sa ai comportament de copil este ingrijorator!

  2. N-ai inteles nimic! Ideea era ca batranilor li se poate intampla sa intrebe de doua (sau mai multe ori) acelasi lucru…

  3. 1. esti nepoliticos
    2. ideea sugerata de tine am prinso. insa e un truism. mai interesant este mecanismul psihologic din spatele fenomenului. pe asta nu l-ai prins!

Comments are closed.