Colectarea apei de ploaie la #casaHaotik

Posted by

Pentru ca aveam nevoie de apa, piscina era aproape la jumatate dupa ce o parte din apa ei am folosit-o la mortarul pentru zidarie am zis sa profit putin de vremea ploioasa si sa adaug noi sisteme de colectare la cele existente.

In felul asta am decis ca cel putin o parte din apa de pe casa sa fie redirectata catre piscina si un bazin IBC pe care deja il aveam. Astfel s-au adaugat peste 80 de metri patrati noi la suprafata de colectare existenta si trebuie sa va marturisesc ca dupa ploile de zilele trecute toate bazinele sunt pline iar piscina a dat peste.

Desigur ca am de gand sa mai cumpar niste bazine IBC pentru stocare pe viitor dar momentan cred ca este suficient ca sa am pentru nevoile curente, in special pentru a uda plantele peste vara si pentru alte diverse nevoi.

Se poate vedea in galeria de mai sus, detaliat cam cum m-am folosit de tot felul de resturi pentru a face sistemul fara a cheltuii bani suplimentari pentru acest sistem temporar.

Dupa calculele mele am in moment cam 9 metrii cubi de apa colectati si probabil ca daca as mai fi avut unde as fi stocat si mai mult. Sistemul de mai sus e un proiect temporar si deja dupa cele 2 zile de ploaie intensa am deconectat o parte din el, pentru ca piscina era deja plina. Pe viitor probabil o sa construiesc un sistem de supraplin astfel incat sa nu mai ajunga apa pana la marginea piscinei.