Concurs: Prima carte citita in 2013

Posted by

Libris Revenim si anul acesta cu concursurile organizate in parteneriat cu cei de la Libris, prin care puteti castiga o carte, lasand un simplu comentariu. Tema concursului de azi este una destul de usoara, pentru ca vrem sa ne raspundeti la intrebarea: Care este prima carte citita anul aceasta sau pe care intentionati sa o cititi daca nu v-ati apucat inca de ea.

Si, ca sa nu ziceti ca nu stiti ce sa raspundeti, am sa incep eu primul. Cartea a venit chiar azi, este o carte destul de groasa si cred eu ca a naibii de grea. Ghiciti care este? Aveti un indiciu aici la finalul articolului, cand spuneam ca, daca exista cartea, atunci am sa o citesc si sa vad daca pricep mai mult.

E destul de groasa, 630 de pagini si contine sase minunate povesti care se leaga una cu cealalta intr-o capodopera greu de exprimat si explicat. Daca nu reusesc sa dezleg nici de data aceasta misterele acestei opere, ma mai duc o data la cinema. Da, este vorba de Cloud Atlas. Dupa ce o termin eu de citit (2-3 ani, cam asa), mai am deja o persoana care vrea sa o citeasca, dupa care ma gandesc sa o dau altor bloggeri prahoveni care cred ca se pot delecta cu ea, in schimbul unui review.

Pana atunci insa, aveti sansea sa castigati o carte la alegere, ca si pana acum de pe libris.ro, cu un simplu comentariu care sa raspunda la intrebarea de la inceputul articolului.

Dupa cum vedeti, s-a modificat putin data in care anuntam concursurile, aceasta fiind ziua de joi si, de asemenea, s-a modificat perioada de desfasurare a unui concurs. Acesta tine 10 zile, urmand ca duminica sa anuntam castigatorul. Deci participarea la acest concurs se poate face cu un comentariu in perioada 17-26  ianuarie, urmand ca pe 27 ianuarie sa anuntam castigatorul.

25 comments

 1. 1001 de filme de vazut intr-o viata – Steven Jay Schneider
  Merita, am luat-o chiar de la Libris. Desi mai am inca de citit la ea.

 2. Prima carte citita pe anul asta trebuie sa fie una dintre urmatoarele:

  Mikhail Sishkin – Scrisorar
  Stephen Chbosky – The perks of being a wallflower
  J.R.R Tolkien – Hobbitul

 3. Mai, dupa ce am fost sa vad „The Hobbit”, mi-am (re)adus aminte de ce Tolkien e scriitorul meu preferat. Asadar, mi-am pus pe Kindle „The Hobbit” – in original – si m-am pus pe citit, insa cu soundtrack-ul luat de pe Youtube in casti:)

  E inutil sa spun ca am terminat cartea intr-o singura zi, zi in care n-am fost deloc productiv, dar care a meritat pe deplin. Pentru cei care ati vazut filmul (ma rog, prima parte din serie), va recomand calduros cartea. Chiar daca actiunea e ceva mai diferita fata de ce s-a vazut in prima parte a seriei, va garantez ca scriitura lui Tolkien e cu mult superioara fata de orice ecranizare posibila.

 4. Eu am inceput anul cu cartea „Omul de smoala” de Linda Buckley-Archer
  Era la concurenta cu „P.S I Love You” si pentru ca am mai promis-o cuiva, a avut castig de cauza 🙂

 5. Acuma urmeaza sa citesc cartea proaspat lansata de Lucian Boia: „De ce este Romania altfel?”

  O carte foarte interesanta sub multe aspecte 😛

 6. Labirintul rozelor – Titania Hardie, prima carte citita pe anul asta si sper sa mai urmeze, daca imi permite timpul.

 7. Femeia in negru- Susan Hill este prima carte citita in ianuarie, 2013. 🙂

 8. La acest de inceput de an am inceput sa recitesc dupa ceva ani buni „Planete de vanzare” de A. E. Van Voght & E. Mayne Hull

 9. Am sa ghicesc eu cartea despre care vorbesti, desi mi-a fost greu sa-mi dau seama, e vorba de Atlasul Norilor, nu stiam ca exista carte 😀 dar mie mi-a placut filmul, cred ca ar mai elucida ceva din misterele filmului daca as citi cartea.
  Eu m-am apucat de citit Disparuta fara urma scrisa de Dennis Lehane.

 10. Prima carte citită în 2013 e, de fapt, o carte recitită – Mânâncă, roagă-te, iubește, de Elizabeth Gilbert. Dincolo de aspectul ei comercial învățăturile pe care vrea să le transmită sunt utile, cu atât mai mult la început de an, când îți faci planuri, când speri că anul ce ți se așterne înainte o să fie unul bun, plin, când îți dorești să găsești acel drum pe care să mergi relaxat, cu sufletul senin, împăcat. Pentru mine cartea asta e un suflu de viață, un impuls în a lupta, în a căuta rostul vieții, în a trăi fără a aștepta ca lucrurile să vină de la sine. E o călătorie spre sine, spre noi înșine, spre locul în care putem să ne găsim!

  O zi frumoasă!

 11. As reciti Jocurile Foamei. Desi abia le-am recitit.

  Altfel, as citi autobiografia lui Steve Jobs. Oricat nu -mi place apple cred ca avem de invatat de la el. Din filosofia sa de viata.

 12. @Emil concursul s-a incheiat aseara, deja am ales 3 finalisti si in 30 de minute voi avea si castigatorul concursului.

Comments are closed.