Concurs: Redati-le pofta de a citi

Posted by

Saptamana aceasta avem la concursul organizat in parteneriat cu Libris o tema deosebit de interesanta. Multumita lui Dan Sandu care ne-a propus tema presimt ca o sa avem o groaza de participanti. O sa intelegeti imediat de ce titlul de mai sus si care este legatura intre el si tema concursului de saptamana aceata.

Asadar, scrieti ce carte ati recomanda unei persoane care nu a mai citit o carte de 4-5 ani si de ce i-ati recomanda aceea carte. Stiu ca pare simplu dar cred ca e extraordinar de greu si pentru ca mi se pare deosebit de interesanta propunerea am sa incerc sa scriu si eu ce carte as recomanda cuiva care nu a mai citit o carte de 4-5 ani, adica tot mie, ca desi am citit cateva carti un ultimile 2-3 luni cred ca acum 4-5 luni de zile in urma situatia se aplica perfect.

Initial am fost tentat sa recomand o carte de aventuri, ceva gen Joules Verne sau Politista sau SF, dar apoi mi-am dat seama ca e greu sa iti dai seama ce gen de carti citeste o anumita persoana asa ca mi-a venit in cap sa ii recomand o carte simpla, nu foarte groasa, care merge lecturata usor si care este frumoasa, si spune povestea unui om, asa ca as recomanda Suntem Furtuni de Andrei Rosca.

Voi… ce carte ati recomanda?

P.S. Cel mai fain raspuns primeste o carte la alegere de pe siteul libris.ro cu conditia ca pretul sa nu depaseasca 50 de ron.

6 comments

  1. Mi-am dat ochii peste cap intr-un moment critic in care profesoara se uita la mine si ma intreba ceva prea in detaliu la care nu stiam sa raspund, in generala, cand eram ascultata la lectie. La un examen, in facultate, am ramas pe ganduri, dupa ce nu mai stiam ce sa scriu si am pus capul pe banca. Eram si obosita de la serviciu, dar asta nu inseamna ca era potrivit ca in timpul examenului sa te pui cu botu’ pe labe si sa profiti de cele 30 de minute ramase ca sa tragi un pui de somn, ca de scris oricum nu mai stiam ce sa scriu.
    Am vrut sa pup un prieten pe obraz pentru ca nu ne mai vazuseram demult, el nu si-a dat seama si a iesit o chestie din aia jenanta… cred ca toti stim momentele de tipul asta. Cand sunt concentrata ma incrunt, cand sunt nervoasa ma incrunt si mai rau. Cand sunt nerabdatoare ma plimb ca un leu in cusca, de colo pana colo, cand sunt emotionata fac greseli gramaticale, tind sa fac glume stupide si imi frec palmele sau ma joc cu inelele de pe degete. Cand sunt fericita, rad din orice, cand sunt plictisita casc si cand mi-e foarte somn tind sa mormai sau sa nu raspund deloc daca sunt intrebata ceva.
    Chiar daca am facut cunostinta, ai fi stiut toate lucrurile astea despre mine daca nu ti le-as fi spus? Daca nu le-as fi scos in evidenta? Ai fi stiut chiar mai multe daca ai fi citit „Cartea Gesturilor” de Peter Collett. Citesti cartea ca sa poti citi oamenii din jurul tau, pentru ca noi comunicam mai mult non-verbal decat verbal. Suntem paginile propriei fiinte.

  2. Fiarele nu au patrie de Uzodinma Iweala, – o carte care nu te lasa sa o lasi, nu e nici foarte stufoasa si este interesanta din mai multe puncte de vedere

  3. Buna ziua,
    Ultima carte pe care am terminat-o nu de foarte multa vreme si pe care o recomand tuturor cu caldura se numeste ‘Secretele creativitatii’ de Michael Michalko.
    Autorul cartii este specializat in oferirea de work-shopuri, seminarii si grupuri de analiza in domeniul creativitatii, pentru clienti care variază de la indivizi, la companii din Top Fortune.
    Este o carte foarte buna care poate fi pusa in aplicare de aproape fiecare cititor care doreste dezvoltarea personala si profesionala.
    Te ajuta sa ‘vezi’ anumite lucruri, sa stii cum sa privesti din alte puncte de vedere lucrurile, sa gandesti productiv, sa asociezi contrariile, cautare de solutii pentru rezolvarea problemelor personale si profesionale.
    Multumesc,
    Daniela O.

  4. Pentru un tip care nu a mai citit de 4-5 ani ar fi crima sa-l expui unui risc de „fractura de materie cenusie” asa ca ceea ce are nevoie e „Vand Kilometri” are multe imagini din expeditia pe motocicleta a unui roman pana in mongolia daca am inteles bine… sunt in curs de citire a cartii!
    Se citeste usor, nu are un limbaj oficial, ba chiar o arde in argouri si expresii uzuale in mediile prietenesti 😛 deci e tot ce are nevoie pentru a incepe usor pofta cu lingurita( nu cu polinicul sa i se aplice).

  5. Buna! Unei persoane care nu a mai citit de 4-5 ani (:O) i-as recomanda o carte subtirica si cu o coperta atragatoare (aspectul face totul), cu un titlu interesant si o actiune vesela, usoara. Alegerea mea este ‘Magazinul de sinucideri’ de Jean Teule, o carte care pe mine m-a acaparat din prima clipa. Este plina de umor, un umor macabru, dar pe deplin satisfacator! Sunt sigura ca orice persoana ar pune mana pe aceasta carte, nu ar mai lasa-o jos datorita curiozitatii si uimirii!

Comments are closed.