Suntem Furtuni de Andrei Rosca

Posted by

Nu cred ca am scris de vreo carte pe blog pana acum. Si nu am scris nu pentru ca nu ar fi fost in viata mea destule carti care sa ma impresionat dar in ultima vreme, sau mai bine zis de foarte multa vreme, nu am mai citit o carte. Nu stiu daca e de bine asta, dar am incercat de cateva ori si lipsa de timp a facut sa nu reusesc sa trec de primele 10 pagini.

Ieri stiind ca trebuie sa dau ochii cu autorul am zis ca trebuie sa imi fac putin timp si de carte, macar sa o incep. Adevarul e ca nu aveam net, era singura carte care apucasem sa o pun pe Galaxy Tab, asa ca ce puteam face alceva decat sa citesc.

Am citit primele 16 pagini si era interesant ce scria acolo, un stil destul de complicat uneori, la fel ca si blogul personal al lui Andrei dar citibil. Intrunirea de aseara de la Monday’s a parut doar o extensie a cartii, iar azinoapte in drum spre casa am continuat cartea in care am regasit acelasi om care il stiu (destul de putin) si in realitate. Cand am ajuns acasa mai ramasesera cateva pagini de citit si cum oricum eram prea obosit am decis sa nu mai deschid calculatorul si sa continui de citit cartea.

Asa ca am reusit doua lucruri interesante pentru mine ieri, sa ma apuc sa mai citesc si eu o carte, si sa o si termin in acceasi zi.

Ce am invatat din ea?

Nu stiu cat am invatat dar stiu, sau sper, ca mi-am descoperit una din sursele mele de energie. Se vorbea in carte de o parte bruta a noastra, needucabila, unii ii zic partea animalica a noastra. O parte pe care toti incercam sa o ascundem iar cand ma gandesc la scandalurile facute prin cartier, la momentele cand am sarit pur si simplu la bataie, si nu de multe ori eu am fost cel care a dat primul, stiu ca aceasta parte a mea e foarte vioelenta. Am incercat de-a lungul anilor sa ingrop adanc acest animal fara sa imi dau seama ca poate tocmai de la el imi trag energia care ma propulseaza in viata de zi cu zi sa fac atat de multe lucruri.

Din cate am inteles, nu il poti educa, dar energia pe care o are inmagazinata in el o poti folosii intr-un mediu total controlat. Si probabil tocmai de acolo imi trag eu energia zilnica. Si daca e asa, va asigur ca am mai multa energie decat am aratat pana acum.

Si da suntem furtuni, Andrei are dreptate.

Comments are closed.