Revenim saptamana aceasta cu un nou concurs organizat impreuna cu cei de la Libris.ro si prin care o noua carte va ajunge la unul din cititorii nostri, care ne va convinge ca merita sa castige. Asta nu inseamna ca ceilalti nu au in 99% din cazuri comentarii foarte bune, dar din pacate nu putem da decat un singur premiu.
Asadar, tema de saptamana aceasta este una interesanta, dar si provocatoare, pentru ca astept multe sfaturi de la voi si poate, cine stie, ma veti convinge cumva sa regasesc placerea de a citi, de altadata.
Pe scurt, in ultima vreme, am citit carti, dar carti de antreprenoriat, de dezvoltare personala sau alte chestii tehnice, dar nu reusesc sa gasesc acea placere a cititului de altadata. Nu se pot compara cu acele carti in care intri complet in pielea personajului si, timp de mai multe ore, uiti complet de lumea din jur.
E drept ca fac tot felul de salturi in afara realitatii si fara ajutorul cartilor, dar imi aduc aminte ca in adolescenta stateam nopti intregi sa citesc carti de aventura, SF si, uneori, chiar si politiste.
Asadar, am nevoie de ajutorul vostru ca sa ma ajutati cumva sa regasesc placerea cititului de altadata. Ma indoiesc ca veti reusi, pentru ca sunt un tip tare incapatanat de felul meu, dar sper ca intr-un fel macar unul din comentarii sa ma puna pe ganduri si sa ii pot da premiul pus la bataie.
Nu stiu daca mediul ambiant, lipsa stresului sau altceva ar putea readuce acest chef de citit, va las pe voi sa imi spuneti ce credeti ca ar putea merge sau ce a mers in cazul vostru.
1) Te duci sa vezi filmul Cloud Atlas.
2) Sunt ferm convins ca vei citi si povestea scrisa de David Mitchell
hmm, deci zici SF & tehnologie…
Pai atunci sa-ti recomand sa (re)citesti Odiseea spatiala a lui Arthur C. Clarke. Cred ca nicio alta carte sf nu descrie atat de bine ceea ce avea sa devina tableta de astazi 😉
„Brainman îi înmînă lui Poole un obiect mic şi pătrat, aparent făcut din sticlă,argintat pe una din suprafeţe; era de aproape aceeaşi dimensiune ca o dischetă decomputer din tinereţea sa, doar că de două ori mai subţire. În timp ce Poole o înclina într-o parte şi cealaltă….”
Ce zici, te-am starnit? 🙂
iti recomand cartea Sosa, garantez ca iti regasi acea placere si te vei transpune prin imaginatie in mediul acela… e ultima carte citita care a reusit sa ma rupa de cotidian, si din pacate sunt ca tine nu prea ma mai cuceresc cartile.
http://pato.ro/wp-content/uploads/2011/08/IMG_0057-300×168.jpg asa arata!( e coperta carti, eu am citit-o si din pacate(sau din fericire) a trebuit sa o dau mai departe printr-un concurs 😀 )
Daca tot ai inclinatii spre romane politiste iti recomand Domnul Lecoq, de Emile Gaboriau. Cartea a fost scrisa acum vreo 125 de ani si are in prim-plan o ancheta aparte care porneste de la o singura replica a ucigasului:Vin prusacii! E o carte pe care am primit-o de la Mos in urma cu multi-multi ani si pe care o recitesc de Craciun macar la 3-4 ani distanta pentru valoarea cartii si mai ales pentru a redeveni copilul care citea sute de pagini pe zi, cartea fiind destul de voluminoasa, cu o nestavilita sete de a afla cum a scapat ucigasul si care sunt dedesubturile politice ale afacerii. O carte inegalabila!
Recomand Eu,robotul de Isaac Asimov,Crima si pedeapsa de F.Dostoievski,Eseu despre orbire de J.Saramago,Femeia nisipurilor de Kobo Abe si Alchimistul de Paulo coelho.Sunt multe carti care merita citite,dar astea imi sunt cele mai dragi si sunt citite si la o varsta mai frageda,la care eram foarte mofturoasa.Daca mi-au placut atunci inseamna ca chiar au avut ceva special.
Încearcă seria cu Hercule Poirot, a Agathei Christie, pe cât posibil în engleză. Dacă nici asa nu te resuscitează în materie de citit, posibil să nu mai ai nici o șansă.
Sincer, trebuie sa gasesc placerea de a citi deoarece nu am fost un mare fan al cartilor dar voi deveni cand imi vor aparea carti de citit in mana. Iti recomand cartile politiste, fara titlu deoarece chiar nu stiu nici o carte.
Ps- va fi al naibii de greu sa gasesti cartea doar sa vorbesc cu Iulia sa vad daca o mai are si sa o rog sa ti-o imprumute sa o citesti…
buna
in primul rand trebuie sa va spun despre mine ca fiind pasionata de matematica si stiintele exacte am citit lecturile obligatorii de la scoala si cateva carti care mi-au fost recomandate. Cand am devenit mama si trebuia sa-mi adorm copilul si nu mai adormea 🙂 ma plictiseam teribil stand langa el (pentru ca doar atat trebuia sa fiu langa el, in raza lui vizuala), asa ca m-am apucat de citit …………bineinteles ca citeam si adormeam inaintea fiului meu de cele mai multe ori…parca zici ca eram in liceu si trebuia sa invat nu alta :)….PAPILLON insa m-a tinut treaza pana dimineata…..la un moment dat am vazut ca se facuse ora 3, dar personajul meu era in inchisoare si nu-l puteam parasi:)
Bun. Pana sa alegem O CARTE, trebuie sa alegem mediul propice. Si aici avem de ales:
1. Fiind mai frig, excludem varianta citirii afara. Vara e misto, poti alege multe locuri. Iarna mai greu, in afara de propria casa mai putem lectura doar la biblioteci ori ceainarii. Propun propria casa.
2. Depinde cum e felul tau de a fi. Unii vor liniste perfecta, altii vor muzica. Depinde cum te avantajeaza.
3. Daca n-ai mai citit demult ceva, incearca sa citesti o carte subtire. Pe bune. Cand vezi o carte groasa, te sperii, ti-e teama ca n-o termini. Ia una subtire, o termini, apoi inca una. Apoi faci socoteala cate pagini aveau (sa zicem 100 cu 120) si zici: PAI ASTEA LE-AM TERMINAT IMPREUNA INTR-O ZI, HAI CA TERMINA UNA DE 200+ INTR-O ZI, CA E ACELASI LUCRU.
4. Cum au zis persoanele de mai sus, cauta niste carti care au niste filme atasate. Uite, jocurile foamei. Daca ti-a placut filmul, sigur iti va place si cartea. Cloud Atlas nu as recomanda, filmul e greoi, cartea probabil e si mai si.
5. Propuneti sa scrii apoi recenzie la carte. Meseria ta e de BLOGGER, deci gandeste-te ca cititul te va ajuta in cariera ta.
6. Propuneti sa citesti 1-2 carti/saptamana.
Te-am convins? 🙂
Încrâncenați cum suntem, angrenați în tumultul activităților de zi cu zi, uităm să ne mai oferim un timp doar pentru noi, în care să citim o carte care ne poate face să trăim o altă viață, să ne identificăm cu personaje și să facem salturi virtuale în timp și spațiu. Așa că te înțeleg foarte bine. Este cazul multora dintre noi.
Ce ți-aș recomanda? Să încerci să faci un exercițiu de imaginație prin care să te întorci în vremurile copilăriei când, cu siguranță că savurai și tu cărțile lui Jules Verne, Alexandre Dumas sau Karl May. Amintește-ți de vibrația pe care o simțeai atunci și sunt sigur că vei redescoperi plăcerea lecturii!