Consum de curent 2022 din sistemul fotovoltaic

Posted by

Asa cum v-ati obisnuit deja, vin cu raportul anual la consumul de curent pe anul trecut. A fost un an bun, cu mult soare si in care am reusit sa profit cat am putut de mult de curentul produs. Desigur ca pe perioada verii au fost multe zile in care la ora 12:00 deja erau bateriile pline si nu mai aveam ce sa consum.

A crescut consumul de anul trecut datorita boilerului de apa calda pe care l-am folosit pana aproape de 1 noiembrie, cred ca se poate vedea si pe grafice, iar in conditiile in care la Ploiesti vreme de luni bune nu a fost apa calda, eu am avut si suficienta apa calda si a mai fost si gratis (incalzirea ei).

Nu mai stiu exact daca in martie sau la inceputul lunii aprilie m-am mutat acolo si am reusit sa stau in conditii optime de offgrid, inclusiv incalzit spatiul in care locuiam (anexa) cu un aparat de aer conditionat in zilele mai reci.

Consum lunar de curent

In total s-au adunat 5.21 MWh consumati pe intreaga perioada a anului 2022. Consum care, cum bine stiti, a fost datorat mai multor utilaje din curte, am adaugat o masina de spalat, iar la final de an s-a mai adaugat si un aparat de aer conditionat in casa, si incet, incet cred ca din luna aprilie va creste si consumul pe zona de electrocasnice pe masura ce se vor mai adauga cel mai probabil un nou frigider, o combina frigorifica si alte electrocasnice care nu-mi vin acum in minte.

Concluzi la final de an

E clar ca am nevoie de stocare suplimentara, dar si de mai multe panouri. Inca nu m-am gandit daca voi mai adauga elemente noi in sistem in 2023, dar cu siguranta se vor adauga in 2024. Ma gandesc sa dublez iar numarul de panouri si puterea instalata, de la 7.2 sa ma duc spre 15 KWp si de asemenea nu cred ca strica inca un 5-6 KWh pentru stocare.