Controlul electronicelor cu Note 3

Posted by

Vremea nu tocmai favorabila ma tine azi in camera unde sunt cazat. Ma plictisesc. Ma uit pe peretii camerei, destui de goi si vad televizorul. Hmmm… oare asta o merge?… si daca merge, nu trebuia sa aiba si el pe undeva o telecomanda?… nu-mi amintesc sa o fi vazut zilele trecute. Ma ridic cu greu din pat si merg sa ii dau drumul. 2 butoane – si +, si altul care comuta intre canale. Nimic interesant.

Revin in pat, lasand televizorul aprins. Imi aduc aminte ca pe telefon am o aplicatie din controlez si acasa televizorul de pe Note 3. Ma apuc sa caut televizorul; il gasesc, dar cele 2 coduri infrarosu pe care le stie aplicatia nu par sa dea rezultate. Ma uit la tv, care a ramas aprins si ma gandesc ca trebuie sa ma dau iar jos din pat sa-l sting.

Il sting.

Ma asez iar in pat, uitandu-ma in gol pe pereti. S-a facut cam cald si telecomanda de la aerul conditionat e la mama naibii, prinsa in suportul de la usa. Stau putin pe ganduri si analizez situatia. Telecomanda aia tot pe infrarosu merge si aplicatia de pe telefonul meu cunoaste tot felul de dispozitive, asa ca nu vad niciun motiv pentru care nu as utiliza telefonul pentru a controla instalatia de aer conditionat.

Caut numele scris mare pe cutie, nu gaseste nimic, ma dau din nou jos din pat si fac o fotografie a etichetei de pe partea laterala a aparatului. Era prea mic scrisul ca sa vad, asa ca i-am tras o poza repede si pe urma m-am uitat la model.

Ma intorc in pat. Am luat si laptopul in brate si caut dupa model, care e firma producatoare a aparatului de aer conditionat. Intre timp ii dau si drumul, ca se facuse prea cald in camera.

Gasesc firma, adaug aparatul, noroc, de data asta chiar merge sa il pornesc sau sa setez diferite chestii din aplicatie, precum temperatura, puterea de ventilatie si altele.

Nu-s inca total multumit, mai caut prin aplicatie sa dau cumva reset la astea si sa le bag pe o alta camera cu pe cea care o denumisem cu multe luni inainte „Sufragerie”. Fac ce fac si resetez totul, ma intreaba iar tara, operatorul de cablu si trebuie sa adaug prima oara televizorul. De unde sa stiu eu ce televizor am acasa…

Ma uit dezamagit la aplicatie si ma dau iar jos din pat dupa telecomanda de la AC. Ma gandesc ce simplu era daca ar fi fost de la Samsung, pe alea le recunoaste perfect aplicatia, ca doar de ei e facuta.