Corpul uman ca si cablu de date

Posted by

 In urma cu cateva saptamani, urmaream pe Discovery o emisiune despre cat de multe poate face creierul uman si, in special, cat de multe face pentru supravietuirea lui. Astazi am descoperit un alt video super interesant, legat de tehnologie si de ce poate face corpul uman.

E vorba de un aparat care foloseste corpul uman pe post de „fire” pentru a transfera date prin interiorul lui. Desi atat transmitatorul, cat si receptorul au inca dimensiuni destul de mari, ma astept ca in 2-3 ani sa fie miniaturizate si sa se ajunga la a fi incorporate in telefon.

Gama de produse, unde aceasta tehnologie ar fi binevenita, este foarte mare; in primul rand, castile wireless nu ar mai fi wireless, ma astept sa punem mana pe sistemele de taxare, precum cele de la metrou sau din autobuze si automat sa se transmita id-ul nostru si sa fim taxati.

Daca in prezent tehnologia NFC permite schimbul de date intre 2 telefoane care se ating, pe viitor o simpla strangere de mana va permite sa facem schimb de carti de vizita, intr-o secunda.

Deocamdata, tehnologia arata cam asa, dar asteptam sa evolueze la un nou nivel:

One comment

Comments are closed.