Creatiile inventatorului Justin Capra expuse la Ploiesti

Posted by

 Despre Justin Capra v-am mai vorbit acum multa vreme, dar asta nu inseamna ca l-am uitat. Astazi si-a expus o parte din minunatiile inventate de el la Ploiesti, la Palatul Culturii. Mi-a placut foarte mult optimismul lui si faptul ca el considera ca „timpul inventiilor mele nu este acum, dar va veni”.

A vorbit despre inutilitatea masinilor moderne, despre barierele pe care a incercat sa le darame de-a lungul vietii si despre „meseria de roman”.

Masinile acestuia nu au fost niciodata fabricate in serie, desi unele dintre ele cu siguranta ar fi meritat. De asemenea, stiam de „rucsacul zburator”, creatie insusita si brevetata de americani, dar nu stiam ca in anul 2002, organismele de specialitate din SUA au recunoscut oficial ca ideea a apartinut romanului Justin Capra. Acest „rucsac zburator” este folosit si in prezent de catre cosmonauti la deplasarile intre capsulele navelor spatiale.

Mi-au placut mult vorbele sale care arata un patriotism si o claritate a mintii deosebita la varsta de 79 de ani: „De meserie eu sunt român, iar eu la asta nu voi renunța niciodată, chiar dacă cei din jur te privesc ca pe un tataie țicnit„.

Expozitia se gaseste zilele acestea la Palatul Culturii Ploiesti, in Sala Ronda.

[ sursa foto ]

2 comments

  1. Un roman exceptional si in acelasi timp un om genial. Ma consider un privilegiat ca sunt contemporan cu astfel de oameni. Jos palaria si La Multi Ani Domnule Iustin Capra !

Comments are closed.