Cu saniuta de vara in Viena

Posted by

Saniuta de Vara In urma cu un an, descopeream pe internet un dispozitiv cu sina, plasat pe o partie de schi, pe care te puteai da la vale si care era asemanator cu un fel de rollercoaster. Nu stiam ce e, am vazut ca se alfa in Austria in zona Salzburg si l-am pus pe lista de chestii de incercat in aceasta viata.

Cand mi-a povestit cumnata-miu ca are unul la 10 minute de mers pe jos de locul unde sta, nu mi-a venit sa cred ca am un asemenea noroc. Am cautat repede pe internet clipul la care ma uitasem in urma cu un an si i l-am aratat. Cand mi-a confirmat ca intr-adevar o astfel de instalatie este plasata in apropiere, m-am luminat la fata si am schimbat imediat planurile: „Maine la prima ora suntem acolo sa ne dam”.

M-am suit in mica sanie, mi-am prins centura si, in timp ce primeam instructiunile de folosire (apesi in fata – prinde viteza, tragi in spate – franeaza), ma si gandeam cum as putea pune piciorul direct pe maneta ca sa stea apasata pe acceleratie tot timpul. Si sa stiti ca, daca nu franezi deloc, senzatiile sunt chiar interesante. Mi-am zis ca vad eu ce fac daca zboara dupa sina, in timp ce luasem decizia de a nu trage nici macar o clipa maneta spre spate.

Pretul unei ture este de 4 euro, desi aveau si abonamente pe intreaga zi. Din pacate nu aveam intreaga zi la dispozitie sa ma dau. In caz ca ajungeti prin Viena si vreti sa incercati o asemenea instalatie, se afla una chiar la marginea orasului in zona Mauerbach. De la ultima statie de metrou U4 (Hutterdolf), luati autobuzul 249 sau 250 si coborati imediat dupa ce vedeti indicatorul cu iesirea din Viena, statia Hohe Wand Wiese. Sau daca va uitati pe geam, in partea dreapta, veti vedea la un moment dat instalatia si coborati la prima statie.

Pana acolo este valabil tichetul de o zi valabil pe toate mijloacele de transport din Viena, deci nu va trebuie un alt bilet. Daca sunteti pasionat ca mine de instalatiile din parcurile de distractie, merita sa incercati si aceasta sanie de vara, cum o numesc ei.

Am facut si cateva poze pe care le puteti vedea mai jos, dar urmeaza sa pun pe net si filmarile in curand:

2 comments

  1. Daca unii se dau cu schiurile vara, noi de ce sa nu ne dam cu sania? 😀
    Oricum nu e acelasi farmec, mai ales stiind ca in Viena iarna e gorgeous!

    PS: Vezi ca nu iti merge galerie si pozele se deschid individual!

Comments are closed.