Cum ar putea arata telefonul viitorului?

Posted by

phonebloks Chiar dimineata ma gandeam in autobuz, de ce naiba fac astia telefoanele mai subtiri si mai usoare, cand eu sunt multumit cu dimensiunile si greutatea pe care o are note-ul meu? Ma gandeam ca poate ar fi bine sa intrebe consumatorii inainte de a face un nou produs si daca acestia nu au probleme cu greutatea, ar putea face un telefon la fel de gros si de greu ca cel anterior, dar la care sa tina bateria mai mult de exemplu, folosind spatiul castigat pentru extra power.

Acum cateva momente, am vazut conceptul celor de la PhoneBloks si am ramas super incantat de el. Am vazut poza acum cateva zile pe undeva, dar nu i-am dat atentie, crezand ca e un desen pe hartie si nu un telefon real.

Va las sa vizionati clipul si, daca va place, va invit sa ii dati share.

Eu, unul, as prefera un astfel de telefon; dar tu?

7 comments

  1. Vrei ecran mai mare, iti iei cu ecran mai mare, sau mai bun. Daca o sa iasa pe piata si va fi un succes ma astept sa faca asa ceva si la tablete sau laptopuri.

  2. Eu nu (mai) sunt fan tablete, am vandut-o 🙂
    Dar pe telefoane si eu mi-as lua unui. Vrei baterie mai buna, pui baterie mai buna, ecran generos vrei, se face.
    Mi se pare o idee extrem de buna.
    Si la cat de „util” pare nu arata rau deloc.

    Foarte tare.

  3. Bogdan, cred ca pot sa te contrazic. Nu e o utopie, dar vor avea destul de multe probleme de rezolvat pentru realizarea telefonului respectiv.

    La o parte dintre ele chiar si eu am putut gasi un fel de solutii draft.

    Nu cred ca se vor putea pune componentele unde vrei tu. Cred ca desi bateria se va prinde in 10 pini… doar 2, si mereu aceiasi 2 o va alimenta. Adica pui baterie mai mare dar nu o pui cu un rand mai jos cum ti se nazare tie ca da cu virgula.

    Apoi. Procesorul intradevar complicat sa-l pui unde vrei, cum vrei, dar restul componentelor sunt module usb, 4 pini de conectare, plug and play.

    Asa cum la windows 8 poti sa pui pe ecran iconuri mai mari sau mai mici dar nu chiar cum vrei tu, tot asa si aici se vor pune modulele intr-un anumit sens si spatiu.

    Sa zicem ca exista o zona cu 4/8 pini pentru module usb, o zona pentru baterie, o zona pentru conectori. Cam asa e si telefonul structurat in momentul de fata din ce am vazut eu.

    Problema cea mai mare pe care o vad eu este alta. Intr-un telefon modern toate aceste module sunt inghesuite ca sa ocupe cat mai putin spatiu si sunt softuri pe computer care proiecteaza circuitele in asa fel incat sa incapa cat mai bine.

    Incearca sa iei toate aceste componente si sa le pui in cutiute de plastic… rezultatul ma ingrijoreaza, dar eu nu ma astept la un felefon ultra subtire sau ultra performant.

    Gandestete ca inainte de laptopuri computerele erau formate din componente, schimbai placa video, schimai placa de retea sau de sunet, exista difuzoare pe usb de asemenea…. telefonul in ziua de azi e un computer si un telefon cu porturi USB3 si un procesor puternic face posibila realizarea telefonului de mai sus.

    Sper ca ti-am venit cu destule argumente astfel incat sa analizezi singur daca este sau nu o utopie.

  4. Am ma revazut de cateva ori filmuletul. Sa le luam pe rand:
    Procesorul. Bun, poti schimba procesorul. Poti face asta si la calculator sau la laptop. De cate ori ai facut-o? Cat dureaza pana se schimba arhitectura si esti obligat sa schimbi inclusive plaac de baza? In general procesoare mai puternice din aceeasi generatie nu se ieftinesc semnificativ decat dupa aparitia unei noi arhitecturi.
    Ecranul. Treci de la HD la 4K (ipotetic). Asta inseamna ca procesorul trebuie sa stie asa ceva. practic schimbi procesorul la aparitia unui nou tip de display. in continuare vezi mai sus referitor la arhitectura.
    Bateria o poti schimba cu conditia ca pini sa ramana mereu in aceease pozitie.
    In cazul camerei apare aceeasi problema ca si in cazul display-ului.
    Evolutia telefoanelor mobile e bazata pe incercari. Unele au lipici la public altele nu. O standardizarea a placii de baza e imposibila pe o durata mai mare de cativa ani. Lumea vrea telefoane diferite: unii cu ecran mare altii cu ecran mic, mai lat, mai ingust, mai subtire, mai gros. In plus an de an, telefonului mobil ii se mai ataseaza cate o functionalitate. Mobilele vor inlocuii calculatoarele insa nu vor avea niciodata o forma starndard in care sa poti adauga si scoate module

Comments are closed.